Ostalo je još 12 dana do početka Ljubuški outdoor festivala.

Ljubuški će tada postati centar aktivnosti na otvorenom, u naš grad stiže mnoštvo trkača i biciklista, a ljubuškim nebom će letjeti paraglideri.

U subotu 29. svibnja počinje natjecanje u preciznom slijetanju Kosača, gdje će piloti paraglidera u nekoliko uzastopnih serija pokušavati biti što precizniji kod slijetanja.

Istog dana kreću i trkačke discipline. Natjecatelji će moći nastupati u disciplinama: polumaraton “Dva Slapa”, Ljubuška desetka “Scunasticus” i Dječija utrka “Kids run”.

Dan kasnije, 30 svibnja kreću biciklističke utrke Stipe i Mara. Obje utrke kreću sa vodopada Koćuša, a biciklisti će se voziti sve do Kravice.

„Ljubuški outdoor festival nastao je od ideje malih ljudi entuzijasta koji su malo pratili i gledali šta se događa oko nas. Ostali smo tu na svom ognjištu i pokušavamo nešto promijeniti na bolje. Prije svega želimo našim stanovnicima ponuditi kvalitetan sadržaj, a zatim i privući turiste u najsunčaniji grad u BiH. Ljubuški je oaza  koju napaja vena Trebižat. Outdoor turizam spaja našu raznoliku gastronomiju kojom je Hercegovina bogata, vina naših osam vinarija, prelijepu prirodu i vrhunske uvjete za sportove na otvorenom. Ljubuški outdoor festival je tu da spoji sve ovo i ponudi zaljubljenicima u outdoor sportove vrhunski doživljaj“, poručili su organizatori na Facebooku.

Organizacijski tim je proteklih dana mnogo radio na promociji festivala. Poznata imena su se javljala i pozivala zaljubljenike u sportove na otvorenom da dođu u Ljubuški.

Spremaju se i brojne radionice (Vidi više OVDJE), tako da će svi zainteresirani moći puno saznati o fotografiji u prirodi, o penjanju i planinarenju.

error: Content is protected !!