Pretposljednja prepreka na putu osvajanja osme titule prvaka Bosne i Hercegovine, rukometašima ljubuškog Izviđača su stajali igrači tuzlanske Slobode koja je Skautima bila jako nezgodan rival ove sezone.

Ipak ovog puta Ljubušaci nisu htjeli ništa prepustiti slučaju, odlučno otvorili meč i brzo stigli do prednosti te konačne sigurne pobjede od 30:23 (16:11).

Znali smo koliko nam znači ta utakmica i htjeli smo je jako otvoriti kako bi pokušali što ranije završiti posao, da ne bi ulazili u egal završnicu. Poklopio se dobar početak, napravili smo razliku i mirno to priveli kraju, govori srednji bek Skauta Milan Vukšić.

On je opet bio najefikasniji u redovima domaćina sa 7 golova, Luka Bubalo je zabio 6, Domagoj Alilović 5, a Stjepan Jozinović 4. Kod Slobode je golman Dražen Stojanović imao 15 obrana, a postigao je i jedan gol, Alen Ovčina zabio je 7, Edin Klis 6, a Anes Bečić 4 gola.

Bilo nam je važno da bude što laganije i mislim da smo uspjeli u tome, kaže Vukšić.

Rukometaši Izviđača su ukupno sedam puta (2000., 2002., 2004., 2005., 2016., 2018., 2019.), osvojili naslov prvaka Bosne i Hercegovine. U prethodnom periodu ritma srijeda – subota su imali i teške protivnike, ali su sve prošli s uspjehom.

Glavna utakmica je bio Borac doma. Igrači su malo umorni, ali srećom ima nas puno u rotaciji i sigurno nam je lakše nego drugim ekipama. Nismo odavno imali sedam dana odmora, mislim da ćemo se sad dobro oporaviti i spremni ići u Zavidoviće, najavljuje Vukšić.

Meč u Zavidovićima sa Krivajom je sad posljednja prepreka za Izviđač do naslova najboljeg u BiH.

Krivaja je dobra ekipa, po meni su bolji sastav nego položaj na tablici to trenutno pokazuje. Pogotovo su nezgodni na svom terenu i sigurno nam neće biti lako, smatra Vukšić.

Na drugoj strani njihov jedini konkurent, banjalučki Borac, gostuje Slogi u Doboju. Borcu treba pobjeda u Doboju i poraz Izviđača u Zavidovićima.

Na nama nije da mislimo o protivniku nego da pružimo najbolje od sebe. Mi sami o sebi ovisimo i ne treba nas zanimati konkurencija, zaključio je Milan Vukšić.

Trening se isplatio

Prošlog ljeta se činilo da je Borac izraziti favorit uoči ulaska u novo prvenstvo BiH.

Iskreno mislim da smo mi igrači i trener znali da možemo puno, ali ne znam baš koliko je bilo realno razmišljati o prvom mjestu. Malo smo i pomladili ekipu i trebalo je to sve spojiti, ali naš dobar trening se očito isplatio i zasluženo smo tu gdje jesmo, istakao je Vukšić.

Neću se žaliti

Vukšić je kao organizator igre ujedno i najbolji strijelac Izviđača. Ove sezone je stekao i status A reprezentativca BiH. Njegova forma je u usponu.

Zadovoljan sam, ali može to uvijek bolje. Ipak neću se žaliti, dobro je, kazao je kratko o svojim igrama.

Ersan Bjedić/dnevni.ba

error: Content is protected !!