Hrvatski tenisač Marin Čilić poražen je već na startu ATP turnira u Ženevi.

Čilića je u susretu prvog kola Ženeve, koji je trebao biti odigran u ponedjeljak, ali je odgođen zbog kiše, svladao domaći predstavnik Dominic Stricker sa 7:6 (5), 6:1 nakon sat i 20 minuta igre. U dvoboju protiv juniorskog pobjednika Roland Garrosa Čilić je ispustio vodstvo od 4-1 u tie-breaku prvog seta.

U prvom setu oba su tenisača po dva puta izgubila servis. Švicarac je napravio break za vodstvo od 3:2, no Čilić je odmah vratio izgubljeni servis. Stricker je ponovo oduzeo Marinu servis kod 5:5, a zatim servirao za set. No Čilić se još jednom vratio gurnuvši set u trinaestu igru.

Kada je Čilić poveo s 4-1, činilo se kako je napokon slomio mladog suparnika. No Stricker je nanizao pet gemova za vodstvo od 6-4, a zatim i dobio prvi set.

U drugom setu Čilić, trenutačno 46. tenisač svijeta, posve je nestao s terena. Švicarac je napravio dva breaka i dobio set s uvjerljivih 6:1.

Osamnaestogodišnji Švicarac, tek 419. igrač svijeta, za nastup u glavnom turniru dobio je pozivnicu organizatora. Njegov sljedeći protivnik je Mađar Marton Fucsovics koji je sa 7:5, 7:5 bio bolji od švicarskog tenisača Henrija Laaksonena.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!