U prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga nastupaju predstavnici 16 zemalja, među njima i naša Albina Grčić. Večeras, osim Hrvatske, nastupaju i Litva, Slovenija, Rusija, Švedska, Australija, Sjeverna Makedonija, Irska, Cipar, Norveška, Belgija, Izrael, Rumunjska, Azerbajdžan, Ukrajina i Malta. U finale će se plasirati desetoro najbolje ocijenjenih natjecatelja.

Hrvatska radiotelevizija i ove godine tradicionalno prenosi sve tri večeri najvećega svjetskog televizijskoga glazbenog natjecanja – natjecanja za pjesmu Eurovizije. Prijenos prve polufinalne večeri gledajte večeras od 21 sat na Prvom programu HTV-a te Drugom programu Hrvatskoga radija. Prijenos uživo pratite i na web stranici HRT-a!

Pogledajte trenutak kada je Albina sišla s pozornice, naša ekipa ju je dočekala vriskom i pljeskom! 

Albina predstavila Hrvatsku!

21:50

Naša predstavnica Albina nastupila je deseta. Još u drugom razredu osnovne škole, Albina Grčić hrabro se prijavila na svoje prvo glazbeno natjecanje, a petnaestak godina kasnije nastupa na jednoj od najprestižnijih pozornica svijeta – eurovizijskoj! Dvadesetdvogodišnja hrvatska predstavnica za emisiju “U svom filmu” netom prije odlaska u Rotterdam kazala je kako joj je to velika čast i da se nada se da će se predstaviti na najbolji mogući način. Nadam se da ću strah i tremu, koje će sigurno biti, ostaviti po strani i da će se prvenstveno vidjeti taj užitak na sceni, a i da će plasman biti odraz tog užitka, kaže Albina.

Norveška: Andreas Haukeland i “Fallen Angel”

21:50

Andreas Haukeland, poznatiji kao TIX, jedan je od najpopularnijih norveških umjetnika. Svoju je zemlju predstavio s pjesmom “Fallen Angel” netom prije nastupa naše Albine.

Glamurozna Elena Tsagrinou i “El Diablo”

21:46

Glamurozna multitalentirana Elena Tsagrinou jedna je od najprepoznatljivijih pop zvijezda u Grčkoj i na Cipru. Cipar je predstavila s pjesmom “El Diablo”.

Elena Tsagrinou, Cipar

Irska: Lesley Roy otpjevala “Maps”

21:35

Lesley Roy iz irske otpjevala je pjesmu “Maps”. Lesley je kantautorica iz Balbriggana u Dublinu. njezina karijera kantautorice bila je plodna, surađivala je s imenima poput Adama Lamberta, Miss Montreala, Medinu, Janu Kramer, Marlee Scott i Deorro.

Vasil predstavio Sjevernu Makedoniju s pjesmom “Here I stand”

21:30

Pjevač Vasil predstavio je Sjevernu Makedoniju s pjesmom “Here I Stand”. Rođen u Strumici u Sjevernoj Makedoniji. Vasil je s obitelji emigrirao u Sjedinjene Države u dobi od 12 godina. Kao tinejdžer, Vasil se pridružio čikaškom dječjem zboru i pjevao kao član ansambla i solist na nekim od najprestižnijih američkih pozornica, surađujući s mnogim glazbenicima svjetske klase.

Australia: Montaigne – Technicolour

21:25

Umjetnica Montaigne iz Sydneya postala je važna figura na tamošnjoj indie sceni, primivši široku pohvalu za svoj rad, uključujući ARIA nagradu za najboljeg novog umjetnika i nominaciju za najbolju žensku umjetnicu u 2016. godini. Prirodna pripovjedačica i zabavljačica, multitalentirana Montaigne npoznata je po jedinstvenoj umjetnosti i slovi za jednog od najdinamičnijih glasova Australije.

Montaigne, Australija

Šveđanin Tusse nastupio s pjesmom “Voices”

21:20

Michael Chiza, poznatiji kao Tusse, švedski je pjevač s kongoanskim korijenima koji je prvu priliku dobio u shoeu “Švedska ima talent”.  Godine 2019. osvojio je švedski “Idol”.

Predstavnica Rusije nastupila s pjesmom “Russian Woman”

21:16

Predstavnica Rusije Manizha nastupila je s pjesmom “Russian Woman”. Umjetnica rođena u Tadžikistanu ne samo da piše vlastitu glazbu i tekstove, već i snima, režira i montira svoje videozapise, stvara vlastiti vizualni sadržaj. Posvećenost stvaranju vlastite umjetnosti započela je kad je počela proizvoditi kratke filmove za Instagram, što ju je dovelo do rasprodanih koncerata u Moskvi i Sankt Peterburgu.

Manizha (Rusija)

Slovenija nastupila s pjesmom “Amen”

21:15

Predstavnica Slovenije Ana Soklič otpjevala je pjesmu “Amen”. Ana Soklič svoju je glazbenu karijeru započela u ranoj mladosti. Sudira s Alenkom Dernač-Bunta, hvaljenom slovenskom glazbenicom Darjom Švajger (dvostruka slovenska predstavnica na Eurosongu) i trenericom pjevanja Natašom Nahtigal.

Ana Soklič, Slovenija

Litvanci otvorili show

21:05

Ovogodišnju Euroviziju otvorili su litvanski pop-rock sastav The Roop. Poznati su po osebnujim nastupima i plesnim pokretima. U grupi su nastupili pjevač Vaidotas Valiukevičius, bubnjar Robertas Baranauskas i gitarist Mantas Banišauskas.

Domaćini otvorili program

21:01

Domaćini večerašnjeg Eurosonga u Rotterdamu su Chantal Janzen, Jan Smit, Edsilia Rombley i Nikkie de Jager. Program vode uživo iz Ahoy Arene. U Nizozemskoj se večeras 10 zemalja natječe za mjesto u velikom finalu koje će se održati u subotu navečer.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!