Građevinska rupa u ulici Kneza Domagoja u Mostaru, koja je svjedok nelegalne gradnje protiv koje se Mostarka Boška Ćavar pravno izborila, unatoč pokušaju investitora da je legalizira, u ponedjeljak se konačno zatrpava.

Ovim je okončana dvogodišnja saga borbe s mostarskim tajkunima koji uzurpirali dvorište građana u centru grada i iskopali građevinsku jamu preko noći s ciljem bespravne gradnje što je u Mostaru mnogima pošlo za rukom.

Meni je ovo početak demokratskih promjena u gradu Mostaru, početak pravne države i početak nekih novih procesa u gradu. Neće se moći više, bar će se zamisliti investitori da li mogu graditi i raditi ono što oni hoće ili što struka predviđa. Nadam se da je ovo dobar početak i da će Gradsko vijeće i gradske vlasti nastaviti uređivati svoj grad onako kako mu pripada, kazala je gradska vijećnica Boška Ćavar koja se izborila protiv nelegalne gradnje.

Zatrpavanju građevinske jame prisustvovali su i ostali stanari i građani koji se bore s bespravnom gradnjom u naselju Brankovac i Bijeli Brijeg, koji su podržali Bošku Ćavar kroz dvogodišnju borbu da se građevinska rupa zatrpa i da im se vrati dvorište ispred zgrade.

Posebno je naglasila kako se nada da će ovaj primjer biti jedan u nizu onih koji se bore s bespravnom gradnjom u Mostar i da će potaknut sve građane da prijavljuju neregularnosti koje se događaju.

Ja se nadam da će ovo biti dobra dan i za njih i da će se njihovi problemi riješiti, poručila je Ćavar, javlja Klix.

Podsjeća da je zaključak o izvršenju zatrpavanja jame donesen 17. srpnja, te su nakon toga uslijedili drugi i treći nakon čega se nije ništa dogodilo, do četvrtog koji se danas realizira.

Tijekom dana stiže 40 kamiona zemlje, čime se neće popuniti ni pola jame, te će se radovi nastaviti i sutra što govori koji je opseg iskopine, a građani će kako su kazali zasaditi cvijeće u dvorištu koje im je vraćeno.

Zatrpavanje građevinske jame vrše radnici J.P. “Komunalno”d.o.o. Mostar po nalogu Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostar po rješenju Službe za inspekcijske poslove Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara.

Naređeno je investitoru “Promark” d.o.o. Mostar u vlasništvu Marka Vidačka, Bože Krstanovića, Ante Šaina, Dražena Ereša i Mije Marića zbog bespravno izvedenih radova, zatrpavanje građevinske jame te dovođenje terena u stanje prije vršenja iskopa.

Izvršenje se provodi na teret izvršenika “Promark” d.o.o. i obavlja se uz asistenciju pripadnika nadležne Policijske uprave.

/HMS/

error: Content is protected !!