Kada se neki pojedinac odluči biti freelancer, njegov put se najčešće opisuje kao „biti sam svoj šef“. Istina, freelanceri mogu organizirati vlastito vrijeme za rad, imaju popriličnu slobodu i samostalnost, ali takva odluka sa sobom nosi i određene rizike.

Započeti karijeru i dobiti prve angažmane su samo neki od tih izazova, a čak i nakon što to uspiju, ostaju izazovi vezani uz administrativne zadatke koji nerijetko ostavljaju nedoumice ili predstavljaju potpunu nepoznanicu.

Kako se suočiti s ovim izazovima u Bosni i Hercegovini bit će tema Code On Meetup-a Vol. 24: Freelancing in Bosnia and Herzegovina – Tips and Tricks koji INTERA Tehnološki Park organizira u Code Hub-u Mostar u četvrtak, 27.5.2021. godine s početkom u 18h.

Svoja iskustva s prisutnima će podijeliti Ivan Rozić, magistar ekonomije koji je svoju karijeru godinama gradio radeći za Infobip i Nsoft, neke od najvećih regionalnih IT poduzeća, a ove je godine napravio novi zaokret u karijeri. Sada radi za međunarodno poduzeće, a posljednjih je tjedana učio kako uspješno ploviti ovim vodama te se upoznao s pravima i obvezama freelancera u Bosni i Hercegovini.

Kroz razgovor će podijeliti razloge odluke da ne osnuje obrt te da svoju karijeru nastavi graditi kao freelancer uz praćenje svih zakonskih propisa. Upravo će se tih propisa i dotaknuti u svom izlaganju, a prisutnima će prenijeti sve naučeno – korake i aktivnosti koje je realizirao posljednjih tjedana. 

INTERA Tehnološki Park podsjeća da je broj sudionika ograničen u skladu s epidemiološkim mjerama pa sve zainteresirane poziva da se već danas prijave na linku na novo izdanje Code On Meetup-a koje organizira kroz projekt 2CODE sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!