Njemačka aviokompanija Lufthansa objavila je da bilježi rast potražnje za letovima prema SAD-u i europskim destinacijama nakon popuštanja njemačkih ograničenja putovanja paralelno padu broja novih slučajeva zaraze covidom-19.

Potražnja za ljetnim letovima za New York, Miami i Los Angeles porasla je i do 300 posto, priopćila je njemačka zrakoplovna skupina dodajući kako će povećati broj letova od lipnja i da je ponovo uvela letove prema Orlandu i Atlanti.

“Transatlantska zračna putovanja jako su važna za globalno gospodarstvo i sada nam treba jasna perspektiva kako bi se putovanja između SAD-a i Europe vratila u većem obujmu”, rekao je član izvršnog odbora Harry Hohmeister.

Pad stope zaraze i sve veći broj cijepljenih građana trebali bi omogućiti oprezno povećanje transatlantskih zračnih putovanja, dodao je Hohmeister pozivajući Njemačku da iznese jasan plan kako bi to omogućila.

Povećana potražnja letova za Italiju, Grčku, Španjolsku i Portugal

Vlada u Berlinu priopćila je ovog mjeseca da želi ukinuti obaveznu karantenu po povratku u zemlju za potpuno cijepljene građane.

Problem su nedovršeni europski planovi o uvođenju digitalne zdravstvene putovnice za sve stanovnike Europske unije koja bi bila dokaz imunizacije, a očekuje se da će biti uvedena tek krajem lipnja. Još nije jasno ni kako će se regulirati status posjetitelja izvan Unije.

Iz Lufthanse su danas izvijestili i o utrostručenoj potražnji za letovima prema europskim destinacijama za odmor, poput Grčke, Italije, Španjolske i Portugala.

Dodali su i da njihova niskobudžetna podružnica Eurowings dogovara dodatnih 500 letova za Palma de Mallorcu, Ibizu i Grčku.

Napominju i da će raspored letenja proširiti u kratkom roku bude li se potražnja i dalje povećavala.

Izvor:indeks.hr

error: Content is protected !!