Dan uoči početka Europskog seniorskog prvenstva u karateu u Poreču u hotelu Parentium u tom istarskom gradu održan je kongres Europske karate federacije. Na njemu je prvi čovjek Hrvatskog karate saveza Davor Cipek izabran u Izvršni odbor te krovne europske karataške organizacije.

– Iznimno sam sretan i ponosan što nam je Europska karate federacija, nama, Hrvatskom karate savezu, dala to povjerenje da organiziramo Izborni kongres Europske karate federacije. Danas je tajnim glasovanjem izabrano deset novih članova Izvršnog odbora za novo mandatno razdoblje i pripala mi je ta čast da budem izabran među tih 10, rekao je Cipek i nastavio:

– Ovo je jedna velika pobjeda, naplaćen je rad svih članova Hrvatskog karate saveza, sportašica, sportaša, trenera i sudaca. Ja im najiskrenije zahvaljujem. Posebno bih zahvalio Organizacijskom odboru ovog prvenstva na veličanstvenoj organizaciji ove priredbe.

Predsjednik europske i svjetske karate federacije Antonio Espinos također je u Poreču. 

– Ovo je prvi put da sam u Poreču. Posjetio sam prostore i dvorane na kojima će se održati prvenstvo i impresioniran sam razinom i kvalitetom svega što sam vidio. Siguran sam da će ovo biti izvrsno prvenstvo. Izbor Davora Cipeka priznanje je Hrvatskoj i Davoru na dobrom poslu koji obavljaju za karate, rekao je Espinos. 

Europsko prvenstvo počinje u srijedu u Poreču

Ljubitelji sporta od srijede moći će uživati u borbama ponajboljih europskih karatista, koji će nastupati na 56. Europskom seniorskom prvenstvu u karateu.

Sudjelovat će 646 natjecatelja iz 47 država, a sportska dvorana Žatika u posebnom sportskom ruhu, ali i uz epidemiološke mjere, spremno dočekuje sve sudionike.

Prvi dan prvenstva donosi nam natjecanje u katama, nakon čega su na rasporedu borbe, na kojima će nastupati i najveće hrvatske uzdanice.

U Poreču će biti trenutna U21 svjetska prvakinja Lucija Lesjak (u kategoriji +68kg) kojoj je ovo prvo seniorsko prvenstvo, svjetski prvak i pretendent na Olimpijske igre Ivan Kvesić (u kategoriji -84kg), njegov brat i trenutni brončani s posljednjeg Europskog prvenstva Anđelo Kvesić (u kategoriji +84kg) te Ana Lenard, najtrofejnija hrvatska karatistica s Europskih prvenstava (u kategoriji -61kg).

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!