Dan nakon osvajanja Hrvatskog kupa, nogometaši Dinama Mario Gavranović, Danijel Zagorac i Kristijan Jakić, zajedno s trenerom Damirom Krznarom, pojavili su se pred novinarima na Maksimiru.

Komentirali su jučerašnje osvajanje Kupa, proteklu sezonu te očekivanja od sljedeće. 

– Imali smo feštu, koja je bila zaslužena. Danas je regeneracijski trening na kojem su se pojavila šestorica, pa je sigurno da će oni nastupiti u utakmici protiv Šibenika u subotu, istaknuo je trener Damir Krznar.

– Početak sezone bio je vrlo klimav, šokantan početak u Cluju i prolazak nakon 120 minuta s igračem manje. Tamo smo imali sreće, a u sljedećoj kod Ferencvarosa nismo i nismo prošli. Ostaje žal što su obje utakmice bile gostujuće. Ali kad gledamo to s krajnjim ciljem, bila je to sreća u nesreći. Upali smo u Europsku ligu i ostvarili respektabilan rezultat, četvrtfinale, dodaje. 

Dodaje da Luka Ivanušec, koji je i pozvan u hrvatsku reprezentaciju, ima problema s ozljedom.

– Ima tu jednu kroničan problem s aduktorom, dolazi mu do spazma i grča, dosad se to rješavalo i nadamo se da će oporaviti. Nećemo ga koristiti zbog važnih utakmica za reprezentaciju U-21.

Govoreći o svojim ambicijama kao trenera Dinama, rekao je da su njegove ambicije ostati trenerom Dinama.

– Čim sam završio utakmicu s Tottenhamom, potpisao sam dugoročni ugovor. Mogu reći da je 95 posto posla obavljeno na zimu, sva pojačanja na posudbama sad će se priključiti, s malo širim rosterom jer ćemo veći dio priprema odraditi bez reprezentativaca. Sve ostalo ćemo rješavati u toku, ako bude odlazaka, a nadamo se da ih neće biti. Prijelazni rok traje dugo i neizvjestan je.

Kaže da će u sljedećih tjedan dana roster od 45 igrača trebati sniziti na 30-ak.

Gavranović: Hrvatska pokazala što je sve moguće

– Jako sam zadovoljan, išla je dobro do četvrtog mjeseca i ozljede, ali taman sam se vratio pred kraj sezone, uhvatio formu . Nadam se ću je dobro završiti ovu fantastičnu sezonu i odigrati važnu ulogu na Europskom prvenstvu za moju reprezenetaciju, istaknuo je Mario Gavranović.

Govoreći o Osijeku Gavranović je imao riječi hvale.

– Osijek je dosta utakmica pobjeđivao 1-0, ali mi smo pokazali da smo snažniji. Ali nije tu samo Osijek, nego i drugi, igrali smo svaka tri, četiri dana jake utakmice i onda je lakše parirati tempu kakav imaju ekipe iz “lige petice”. 

Govoreći o Hrvatskoj na predstojećem Euru, Gavranović smatra da će Vatreni dobro odigrati.

– Pokazala je Hrvatska i na prošlom velikom turniru što je sve moguće. Što se tiče Švicarske, osmina finala nam je uvijek bila kraj, a sada se nadamo da moćžemo nešto više napraviti.

Kaže da nema želju i volju odlaziti iz Dinama jer je ovdje sretan te da mu je dobro.

– Nadam se da ću ovdje biti i sljedeće sezone iako u nogometu nikada ne znate što se može dogoditi, dodaje Gavranović. 

Zagorac: Bit će dobrih ponuda

– Iskorak u Europi, dupla kruna, promocija igrača koji su skrenuli pozornost na sebe, vjerujem da će biti i dobrih ponuda. S razlogom jedna od najuspješnijih, ako ne i najuspješnija sezona u povijesti kluba, istaknuo je vratar Danijel Zagorac

Govoreći o ostanku u Dinamu ističe sljedeće.

– Kroz život sam naučio da ništa ne treba planirati, inače bih uvijek dobio neku ‘plesku’.

Komentirao je i jučerašnje finale Hrvatskog kupa i fantastičnu utakmicu koja je završila rezultatom 6:3. 

– Idealna utakmica za gledatelje, a za nas golmane noćna mora, skoro svaki šut gol. Puno želje u prvom poluvremenu, poveli smo s tri gola. Poslije ne bih rekao da smo se opustili, nego je to bila kvaliteta njihova napadača. Malo su nas uzdrmali, ali po tim nenogometnim uvjetima uspjeli smo pokazati kvalitetu i pobijediti.

Jakić: Nikakva posebna fešta, s boljim polovicama, pa onda doma

Kristijan Jakić komentirao je sinoćnju feštu, za koju je trener Krznar rekao “da je bolje da ne zna što se događalo”. 

– Ništa specijalno. Bila je cijela momčad, povele su se bolje polovice, malo se nazdravilo, ništa posebno, svatko svojim domovima. Imamo još jednu utakmicu koju moramo odraditi na maksimalnom nivou, a nakon toga vidjet ćemo kako ćemo i što ćemo.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!