Rukometaš Luka Bubalo, rođen 2003. godine, jedan je od najmlađih u rosteru „Skauta“.

Međutim, bez ovog sedamnaestogodišnjaka momčad, koju vodi trener Toni Čolina, od ove sezone je nezamisliva.

U prošlom kolu u veoma važnoj utakmici protiv tuzlanske Slobode zaigrao je od prve minute i bio jedan od najboljih pojedinaca susreta. Iskusnom vrataru Slobode Draženu Stojanoviću „zabio“ je šest „komada“.

Luka kao da ti leži vratar Slobode i u finalu Kup-a Stojanoviću si postigao četiri gola. Najbolji učinak imao si u svom premijerligaškom debiju kada si protiv Iskre u Bugojnu postigao čak deset golova?

Uz predan rad, veliku motivaciju i potporu suigrača, treba imati i malo sreće. Čini se da se u spomenutim utakmicama sve to meni posložilo. Osim toga što je protivnik s druge strane teži, naša momčad ima veću želju i motiv za pobjedom te tako nižemo odlične rezultate ove sezone.

Ove godine si jedno od najugodnijih iznenađenja u momčadi Izviđača, pravo si otkriće. Trener Čolina ti pruža priliku, a ti je obilato koristiš. Uzvraćaš mu dobrim igrama i pokazuješ da na tebe ozbiljno može računati.

Drago mi je da se moj trud i strast prema rukometu primjećuje. Trener Čolina ne samo meni, nego i svim mojim suigračima daje priliku da se dokažemo iz utakmice u utakmicu. Svakako da sam zahvalan treneru što mi daje priliku da igram. Samo igranjem natjecateljskih utakmica stječe se potrebito iskustvo, rutina i zrelost te potencira osobni i timski razvoj što je najvažnije za razvoj mladog igrača. Ja se nadam da ću opravdati ukazano povjerenje svoga trenera, a i povjerenje koje imam i od cijele momčadi.

Iza vas je odlična sezona, gurate odlično i u prvenstvu i u Kup-u. Matematički u posljednjem kolu protiv Krivaje u Zavidovićima dovoljan vam je i bod da bi osma titula prvaka BiH krasila vitrine Izviđača?

Kad kažete jedan bod do titule, nekako se stječe dojam i zvuči da je lagano, ali nije tako, neće biti lako. Pred nama je jedna vrlo teška i zahtjevna utakmica. Međutim, kao što sam ranije spomenuo, što nam je protivnik teži, što je značaj utakmice veći time je i naš motiv veći. Takve utakmice nas motiviraju i stimuliraju da iz sebe izvučemo svoj maksimum. S te strane sam optimist, zasigurno osvajamo titulu!

Završnica KUP-a igra se u Tuzli. U polufinalu protivnik je domaćin, momčad Slobode. Prošle sezone u finalu protiv Slobode ste tijesno poraženi. Mogu li „Skauti“ preko domaćina do finala i trofeja.

Realno gledajući u odnosu na finale Kup-a protiv Slobode u Doboju sad smo tjelesno spremniji, naša uigranost je na visokoj razini, a godinu dana smo iskusniji, tako da mislim da i KUP ove sezone definitivno osvajamo.

Luka, srednjoškolac si, kako uspijevaš uskladiti sve obveze koje imaš? Škola i rukomet kod tebe idu ruku pod ruku?

Trudim se da rukometne obveze ne idu na uštrb školskih. Ponekad je teško sve posložiti, ali zahvaljujući razumijevanju mojih profesora nekako sve to uspijevam uskladiti. Uvijek može bolje, nastavit ću se truditi.

Vidiš li sebe u rukometu u budućnosti. Kakvi su planovi, imaš li uzora?

Uzor mi je Luc Abalo. Od kada znam za sebe sport je moja najvažnija interesna sfera. Rukomet me čini sretnim, on me ispunjava, to je moj život. Ako mi Bog da dobro zdravlje, nadam se da ću s rukometom obilježiti svoju budućnost.

Hvala i sretno Luka!

Izvor: Izvidjac.com

error: Content is protected !!