Na Drugom plivačkom kupu Sveučilišta u Mostaru (SUM), održanom u četvrtak na bazenu sveučilišnog kampusa u Rodoču, najboljim plivačem i plivačicom proglašeni su Nikša Alilović i Mia Krmek.

Izvanredni profesor na Studiju kineziologije Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti (FPMOZ) SUM-a i jedan od organizatora plivačkog natjecanja Ninoslav Šilić kazao je kako je ovaj plivački kup organiziran s ciljem popularizacije plivanja.

– Cilj nam je promovirati i popularizirati plivanje ne samo na Sveučilištu nego i u gradu Mostaru. Plivanje je bazični sport i jedini koji, u principu, spašava život i zato nam je njegova popularizacija bitna. Želimo navesti ljude da se plivanjem bave rekreativno, a oni koji ne znaju da uče plivati – istaknuo je Šilić.

Na 2. plivačkom kupu natjecalo se ukupno 50 plivača, studentica i studenata mostarskog sveučilišta.

– Ovo natjecanje bilo je namijenjeno svim studentima Sveučilišta koji vole i koji su se na bilo koji način našli u plivanju. Osim naših, tu su i studenti iz Hrvatske, to je uglavnom šaroliko društvo kojemu je zajedničko ljubav prema plivanju – kazao je Šilić.

Utrke za studente i studentice odvijale su se u disciplinama 50 metara slobodno, 50 metara leđno i 50 metara prsno, zatim 25 metara dupin i 100 metara mješovito, te štafeta 4 x 50 metara mješovito i 4 x 50 metara slobodno.

Organizatori događaja bili su Sveučilište u Mostaru, FPMOZ SUM-a i Studij kineziologije uz potporu Akademskog plivačkog kluba Zrinjski.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!