Američki investicijski fond Oaktree Capital kupit će 30 posto dionica talijanskog nogometnog prvaka Intera koje su dosad bile u vlasništvu LionRock Capitala iz Hong Konga, te će za njih platiti 275 milijuna eura.

Također, Oaktree Capital je spreman pomoći većinskom vlasniku kluba, kineskoj Suning grupi, kreditom kojim bi se premostile velike financijske teškoće, te preuzeti veću ulogu u upravljanju Interom, objavili su talijanski mediji.
 
Inter je prošle sezone imao 100 milijuna eura gubitka, a na plaće igrača godišnje potroši oko 132 milijuna eura. Nedavno je predsjednik kluba Steven Zhang zamolio igrače da se odreknu dvomjesečne plaće, čime bi Inter uštedio 25 milijuna eura prije oporezivanja, ali igrači su to odbili.

Većinski vlasnik kluba Suning grupa, kineska trgovačke tvrtka sa sjedištem u Nanjingu, ima svojih financijskih problema zbog pandemije koronovirusa i već se riješila kineskog prvaka Jiangsua prije nekoliko mjeseci proglasivši bankrot kluba. Namjeravali su prodati svoj udio u Interu (68.55 posto) i tražili su 900 milijuna eura. O tome su pregovarali sa britanskim investicijskim fondom “BC Partners”, ali se nisu mogli dogovoriti oko cijene.

Oaktree Capital ima dovoljno iskustva sa investicijama u sport. S medijskim producentom Pierre-Antoineaom Captonom stopostostni su vlasnici francuskog drugoligaša Caena, a također suvlasnici su velškog Swanseaja, koji igra u engleskoj drugoj ligi, te NBA momčadi Memphis Grizzlies.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!