Nakom što je Dinamo u nevjerojatnom finalu Hrvatskog kupa pobijedio Istru 1961 i osvojio dvostruku krunu, javili su se treneri Dinama i Istre 1961.

– Definitivno jedna od najljepših sezona u povijesti. Puno nam je značio trofej, nismo si htjeli dozvoliti da na kraju takve sezone ostanemo bez njega. Malo smo izgubili konce u drugom dijelu, a onda ipak pobijedili. Istra je iskoristila šanse, došla nam je voda do ušiju kod 3:2, ali smo zabili četvrti. Kod 4:3 nam više nije bilo panike, tu smo bili mirni, svjesni da ćemo riješiti utakmicu, rekao je trener Dinama Damir Krznar te dodao:

– Nismo ušli bahato u drugo poluvrijeme, htjeli smo kontrolirati utakmicu i iz te kontrole doći do četvrtog ili petog gola, ispalo je drugačije. Šteta zbog terena, možda bi drugačije završilo da je bio kvalitetniji, ali za gledatelje nema boljeg od devet golova.

– Zahvalio bih svojim igračima na ovoj sezoni u Kupu, Dinamu čestitao na zasluženoj pobjedi. Ponosan sam na svoju momčad, nismo gubili glavu na poluvremenu. Ušli smo loše, Dinamo je zabio iz prve dvije situacije. Sve je išlo u smjeru Dinama, onda dobra naša reakcija u nastavku, velika obrana Zagorca kod 4:3… Sad moramo ostati na tom tragu iz drugog dijela i u Osijeku i ostati u ligi, poručio je Danijel Jumić.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!