Princeza Beatrice, unuka britanske kraljice Elizabete II., trudna je s prvim djetetom. Dijete koje će dobiti sa suprugom, talijanskim nekretninskim biznismenom Edoardom Mapelli Mozzijem, treba se roditi na jesen.

Sretnu vijest o trudnoći 32-godišnje princeze, kćerke princa Andrewa i Sarah Ferguson, objavila je Buckinghamska palača.

Vijest je donijela radost kraljici Elizabeti koja tuguje za suprugom, princom Philipom, koji je preminuo 9. travnja u dobi od 99 godina, a uz to joj unuk Harry zadaje dodatne brige neprimjerenim medijskim istupima u Kaliforniji.

Beba koju će dobiti Beatrice i Edoardo bit će kraljičino 12. praunuče jer će u međuvremenu dobiti jedanaesto praunuče, djevojčicu koju ovog ljeta treba roditi Meghan Markle, supruga princa Harryja, a bit će na jedanaestoj poziciji u nasljednom redu na britansko prijestolje.

Zanimljivo je da je kraljevska obitelj vijest o trudnoći princeze Beatrice objavila na dan treće godišnjice vjenčanja princa Harryja i Meghan Markle.

image

Smatra se to svojevrsnom „osvetom” i „poetskom pravdom” jer je Meghan, mimo svih društvenih normi, vijest o svojoj prvoj trudnoći obznanila na vjenčanju Beatricine mlađe sestre, princeze Eugenie, s Jackom Brooksbankom u listopadu 2018. godine.

Meghan je time bacila u sjenu Eugenie na njezinom vjenčanju, što je izazvalo bijes u obitelji, a ona i Harry su ponovno zasjenili Eugenie kad su na Valentinovo ove godine objavili da očekuju drugo dijete.

Bilo je to samo nekoliko dana nakon što je Eugenie rodila svoje prvo dijete, sina koji je dobio ime August Philip Hawke Brooksbank.

image

Sada je Beatrice objavom svoje prve trudnoće zasjenila Harryja i Meghan kojima su obožavatelji čestitali treću godišnjicu braka, ali nitko iz kraljevske obitelji se nije oglasio na društvenim mrežama.

Beatrice i Edoardo Mapelli Mozzi vjenčali su se u srpnju 2020. na intimnoj ceremoniji nakon što je veliko vjenčanje, koje se trebalo u svibnju prošle godine održati u kraljevskoj kapelici palače St. James u Londonu, otkazano zbog pandemije koronavirusa.

Vjenčanjem s Edoardom princeza Beatrice je postala pomajka njegovom sinu Christopheru, a sada stiže i njihovo dijete.

PIŠE M. Č./slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!