Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici usvojila prijedloge Kriznog stožera Ministarstva zdravstva FBiH te ukinula ograničenje kretanja, a koje je bilo na snazi od 23 do 5 sati.

Zbog povoljnije epidemiološke situacije u Federaciji, Krizni stožer je u ponedjeljak predložio ublažavanje postojećih epidemiološko-restriktivnih mjera, kao i potpuno ukidanje policijskog sata u ovom entitetu.

Vlada je usvojila i prijedlog Kriznog stožera da se dozvoljena okupljanja na otvorenom povećaju na 70 ljudi, a u zatvorenom na 30 ljudi, , uz obaveznu fizičku distancu od najmanje dva metra.

 Iako se očekivalo, danas nije razmatrana opcija povratka publike na stadione u ovom bh. entitetu.

Podsjećamo, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH, brojke novozaraženih u svim entitetima u konstantnom su padu, a tjedna incidenca je na zadovoljavajućem nivou.


Sedmodnevna incidencija na nivou Federacije iznosi 28 slučajeva na 100.000 stanovnika. Sedmodnevna incidencija iznad 50 slučajeva na 100.000 stanovnika zabilježena je u dvije županije : Hercegovačko- neretvanskoj i Posavskoj.

Također je predloženo da rad ugostiteljskih objekata definiraju županijski krizni stožeri , u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Ukupan broj cijepljenih prvom dozom u Federaciji BiH (od 8.3. do 16.5.2021. godine) iznosi 67.311, a drugom 7.822, uz napomenu da nisu dostavljeni podaci o broju cijepljenih osoba iz dvije županije za prethodni tjedan.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!