Županijski Zavod za odgoj i obrazovanje proveo je projekt pod nazivom “Opremanje kabineta tehničke kulture na području Županije Zapadnohercegovačke” s ciljem opremanja škola svom potrebnom opremom te uvođenja kabinetske nastave i digitalizacije škola.

Pomoću projekta koji je prijavljen na natječaj Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, nabavljeni su 3D printeri, a u  njegovoj izradi sudjelovali su učitelji tehničke kulture Mate Ćuk i Toni Tomas.  

Ravnateljica Zavoda za odgoj i obrazovanje Jadranka Bošnjak kazala je Feni kako je realizacija ovog projekta samo početak planiranog opremanja odgojno-obrazovnih ustanova te da Zavod aktivno radi na projektima čiji je cilj opremanje škola svom potrebnom opremom, uvođenje kabinetske nastave i digitalizacija škola.

– Zavod zajedno s učiteljima tehničke kulture i školama zahvaljuje Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske što su prepoznali ovaj projekt te što godinama na različite načine svojim programima potpore sufinanciraju odgojno-obrazovne ustanove i na taj način doprinose unaprjeđenju obrazovanja i ostanku Hrvata u Bosni i Hercegovini i jačanju njihovog položaja – naglasila je Bošnjak.

Dodala je kako će donacija doprinijeti unaprjeđenju informatičke pismenosti kod učenika, što bi u konačnici značilo, uvjet za njihovo uspješno napredovanje u daljnjem školovanju, društvenom razvoju, otklanjanje informatičkog i ekonomskog jaza u odnosu na druge, naprednije države i tako im pružiti znatno lakši napredak u njihovoj budućoj karijeri.

Kroz projekt, naglašava Bošnjak, učitelji tehničke kulture i Zavod imaju za cilj osposobiti učenike za praktično i kreativno primjenjivanje stečenih IT vještina, samostalan rad te razvijanje logičkog razmišljanja, na osnovu kojeg su učenici sposobni donijeti vlastiti zaključak pri rješavanju složenijih problema.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!