Nogometaši Osijeka dvobojem protiv Istre 1961 na stadionu Gradski vrt u subotu od 17 sati završavaju ovu sezonu. Osječani su ostvarili povijesni rezultat s drugim mjestom, a Istra se bori za ostanak. Susret je najavio trener Osijeka Nenad Bjelica.

– Dosta je ozlijeđenih i kartoniranih igrača pa završavamo sezonu baš onako s “knap” kadrom. Priključili smo nekoliko mladih igrača iz B momčadi i juniora koji će sutra biti na klupi. Međutim, imat ćemo respektabilnih prvih 11 koji će, vjerujem, pokazati maksimalno zalaganje i ozbiljnost i osvojiti tri boda, rekao je Nenad Bjelica u uvodu konferencije za novinare.

– Pokazali smo profesionalnost i u zadnjoj utakmici s Lokomotivom, tako će biti i s Istrom. Idemo maksimalno po tri boda. Bilo bi nekorektno da im ne suprotstavimo najbolju moguću momčad u ovom trenutku. Imamo problema s ozljedama, tri igrača s kartonima, otpali su i Vuković Miérez i ostajemo praktički s 11 profesionalaca. Ali to je dovoljno da istrčimo s 11 igrača, koji su vrlo kvalitetni. Vjerujem da ćemo istrčati maksimalno ozbiljno i doći do tri boda koji bi još više podigli letvicu za sljedeću sezonu svima nama. Želimo još jednu utakmicu u kojoj naš golman neće primiti gol, ako je moguće još koja asistencija Bočkaja da još neke brojke poboljšamo. Ali najvažnija su tri boda i dat ćemo sve da ih ostvarimo.

Osijek nije izgubio utakmicu na Gradskom vrtu otkad je Nenad Bjelica zasjeo za kormilo kluba.

– Motiv je utakmica sama po sebi, ugled i imidž kluba koji se gradi godinama, mjesecima, tjednima i želimo doći do tri boda koja bi poboljšala sve rekorde koje smo odradili. Rekao sam i prije da imamo obvezu prema klubu, gradu i navijačima da odigramo maksimalno profesionalno, što god to značilo za druge. Na druge ne možemo gledati, svatko kreira svoju sudbinu tijekom 36 utakmica. I očekivati u zadnjoj utakmici da će utjecati da nešto izmanipulira, na Osijek ne može nitko računati, objasnio je Bjelica.

Uoči posljednjeg kola čak tri kluba mogu ispasti, Varaždin, Istra 1961 i Lokomotiva. Trenutačno je u najtežoj poziciji Varaždin koji je na začelju s 28 bodova. Istra 1961 je deveta s 29, dok Lokomotiva na osmom mjestu ima 30 bodova.

– Dobro poznajem Jumića, kao što poznajem i drugu dvojicu kolega koji su isto u borbi za ostanak. S Kastelom sam igrao, znam ga 35 godina, s Toplakom sam isto u dobrim odnosima. Sva trojica su mi poznanici, dobri prijatelji, kako god hoćete. Ne znam kako će nastupiti. Imali su tešku utakmicu, jako su se dobro prezentirali. Malo lošiji početak pa u drugom poluvremenu pokazali iznimno visoku razinu karaktera, rekao je Bjelica koji nije htio ulaziti u kalkulacije tko će ostati u ligi, kazao je.

– Mislim da mi od klubova koji smo u gornjem dijelu imamo najbolju statistiku protiv tih klubova, od šestog do desetog mjesta. Pokazujemo dozu ozbiljnosti i ambicije i to ćemo sutra pokazati. A tko će na kraju biti… Ne želim biti u koži nikome, ali Bože moj, netko mora ispasti, zaključio je Bjelica. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!