Iako je ostalo tek nešto više od 24 sata od početka završnice Kupa BiH za rukometašice, još uvijek je upitan nastup rukometašica Izviđača.

Naime, u klubu iz Ljubuškog odlučili su ekipu na parketu pojačati sadašnjom trenericom Josipom Tomić i Marijom Boras-Bilić, koja su donedavno i nastupale za Skautice, dok bi sastav s klupe vodila Matea Šumelj, što su i zatražili od naledležnih iz Rukometnog saveza BiH.

Međutim, od Povjerenstva za status i transfer igrača RS BiH, na adresu kluba iz Ljubuškog stigao je negativan odgovor u kojem se ne dopušta prijelaz iz statusa „trener“ u status „igrač“, dok je prijelaz iz statusa „igrač“ u status „trener“ dozvoljen.

Poznavatelji rukometa i akteri rukometnih zbivanja u BiH navode kako je u obrazloženju istog došlo do osobnog tumačenja pravila (LINK Pravilnika) zbog čega su sve glasniji i pozivi za smjenu predsjednika navedenog Povjerenstva Milete Kekića (član ispred Rukometnog saveza Herceg-Bosne), kao i pozivi na bojkot završnice Kupa BiH.

Također, na odluku Povjerenstva ŽRK Izviđač se žalio i Upravnom odboru RS BiH, koji se do zaključenja ovog teksta nije oglasio.

Kako IKS Portal neslužbeno doznaje, Skautice imaju potporu 9 članova od njih 12, no za usvajanje zahtjeva Izviđača potrebno je 10 ‘ruku’, dok se tri člana zasad uopće nisu izjasnila.

Podsjetimo, Skautice bi u subotnjem polufinalu ovog natjecanja u Banja Luci trebale igrati protiv ŽRK Hadžići, ali zbog spornih odluka i neozbiljnosti rukovodećih osoba Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, odigravanje tog susreta u ovom trenutku nije izgledno.

Izvor: Iks-portal.info

error: Content is protected !!