Otvorenje skupne izložbe Udruge Vrba bit će upriličeno 21. svibnja u širokobriješkoj Galeriji “Vrba”, s početkom u 19 sati.

Nakon dvije godine kontinuirane izlagačke djelatnosti, sada već i kultne Galerije Vrba u Širokom Brijegu, kao logičan slijed inercije događaja javila se potreba za osnivanjem istoimene udruge umjetnika, kroz koju će kanaliziranom komunikacijom, profiliranim praksama i akcijom djelovanje umjetnika biti omogućeno i olakšano, priopćili su iz te udruge.

Kako su naveli, Udruga okuplja 16 članova, od čega 12 autora mlađe i srednje generacije mahom iz Hercegovine, sličnih umjetničkih tendencija i ambicija neovisno o razlikama među pojedinim likovnim rukopisima, a ono što ih međusobno povezuje je jednaka želja za djelovanjem, promjenama i pozitivnom pridonošenju specifičnoj, ali i široj društvenoj zajednici.

Ciljevi udruge definirani su kao pridonošenje razvoju društvene i kulturne aktivnosti, umjetnosti, turizma, očuvanje kulturne baštine te jačanje kapaciteta putem edukacija, međunarodne suradnje, partnerstava kao i njegovanje i unaprjeđivanje kulturnog nasljeđa i očuvanje identiteta, stoji u priopćenju.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!