Danas je u Ravnom, u organizaciji Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Općine Ravno, Javnog poduzeća Vjetrenica, Fonda za zaštitu okoliša FBiH i UNDP, prezentiran Nacrt Plana upravljanja Zaštićenim područjem Vjetrenica – Popovo polje za razdoblje 2021.-2031., javlja Hrvatski Medijski Servis.

Na prezentaciji su nazočili predstavnici Federalnog ministarstva okoliša i turizma Zineta Mujaković, Zlata Grabovac i Sanela Popović, predstavnik UNDP-a Edmir Prašović, Fonda za zaštitu okoliša FBiH dr.sc. Mirjana Miličević, predstavnici Općine Ravno, lokalnih udruga i poduzeća te zainteresirani stanovnici Zaštićenog područja. On-line prezentaciji su pridružili svi članovi ekspertnog tima koji sudjeluju u izradi Plana upravljanja.

Nakon uvodnog pozdrava nazočnih od strane Nikše Vuletića – direktora JP Vjetrenica, predstavnice Federalnog ministarstva okoliša i turizma gospođe Zinete Mujaković, načelnika Općine Ravno gospodina Andrije Šimunovića, budući Plan upravljanja prezentirala je Zlata Grabovac- predstavnica Federalnog ministarstva okoliša i turizma. Nakon prezentacije razvila se konstruktivna i dobronamjerna rasprava, a sve u cilju očuvanja vrijednog prirodnog resursa, špilje Vjerenica.

Napominjemo da je Plan upravljanja zaštićenim područjem Vjetrenica – Popovo polje za razdoblje 2011. i-2021. ističe i da se ovaj radi u skladu sa Zakonom o proglašenju područja špilje Vjetrenice s dijelom Popova polja zaštićenim krajolikom Vjetrenica – Popovo polje, kojeg je Skupština HNŽ-a usvojila na sjednici od 26.2.2021.

/HMS/

error: Content is protected !!