Policijski službenici MUP-a ŽZH Sektora Kriminalističke policije pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Široki Brijeg, proveli su više mjesečnu operativnu akciju kodnog naziva „KOLIBRIĆ 21” koja se odnosi na neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga od strane više osoba na području općine Posušje .

Po ishođenju Naredbi općinskog suda Široki Brijeg za pretrage stana, objekata i vozila koje koristi A.G. (28) ista je realizirana dana 19.05.2021. godine, kada su  izvršene pretrage, obiteljske kuće u mjestu Lipovice, općina Posušje, stana  u Posušju i osobnog motornog vozila koje koristi A.G.  iz Posušja.

Izvršenim pretragama pronađena je i izuzeta suha biljna tvar koja izgledom i mirisom asocira na opojnu droga tipa Marihuana i praškasta tvar koja asocira na opojnu drogu Kokain, dvije digitalne precizne vage, više komada mobilnih aparata, određena količina novca,  kao i ostalih predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem KD Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. KZ F BiH.

Prilikom pretrage stana u istom je zatečena osoba J.B. (27) iz Posušja.

Izuzeti su pronađeni predmeti iz stana od osoba A.G. (28) i J.B. (27), te će biti upućeni na vještačenje.  A.G.  biti će uz  izvješće o počinjenim KD   Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz članka 238. KZ F BiH predana postupajućem tužitelju ŽT ŽZH u Š. Brijegu.  Također, protiv osobe J.B. nakon kompletiranja predmeta  biti će upućeno izvješće  ŽT ŽZH u Š. Brijegu o počinjenom KD  Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. KZ F BiH.

Istog dana radeći po zavedenoj akciji u Posušju zaustavljeno je motorno VW Transporter kojim je upravljao S.T. (29) iz Jajca koji je prilikom vršenja kontrole od strane policijskih službenika u jednom trenutku odbacio vrećicu što su uočili policijski službenici. Na mjestu događaja izvršen je očevid te je pronađena i izuzeta odbačena vrećica u kojoj se nalazi suha biljna tvar, koja će biti upućena na vještačenje. Nakon izvršenih vještačenja i kompletiranja predmeta protiv S.T. biti će upućeno izvješće ŽT ŽZH Š.Brijeg o počinjenom KD Posjedovanje i omogućavanje uživanje opojnih droga iz članka 239. KZ F BiH.

Želimo napomenuti da se radi o višemjesečnoj operativnoj akciji, čijim provođenjem je uz izravni nadzor postupajućeg Tužitelja evidentiran veliki broj transakcija kupoprodaje opojnih droga počinjenih od strane A.G. i drugih osoba.

Izvor: Iks-portal.info

error: Content is protected !!