U utakmici 32. kola m:Tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, mostarski HŠK Zrinjski će sutra na stadionu pod Bijelim Brijegom u jednoj od najvažnijih utakmica sezone dočekati sarajevski FK Željezničar. Još su samo dva kola do kraja a Plemići nasušno trebaju pobjedu protiv poljuljanog Želje, te osluškivati rezultate konkurenata Širokog i Veleža i nadati se da će se ukrcati za jedan od posljednjih vlakova koji vode u europska natjecanja. Povodom sutrašnje utakmice organizirana je press konferencija na kojoj se predstavnicima medija obratio trener Zrinjskog Sergej Jakirović.


“Sutra nas čeka još jedan u nizu derbija” – otvorio je Jakirović pressicu i nastavio:

Bez obzira na stanje u Željezničaru koji će sutra igrati za prestiž, ovaj susret nama je od velike važnosti jer tražimo pobjedu i tri boda koja će nas ostaviti u borbi za Europu. Moramo napraviti sve, svjesni smo da nemamo pravo na kiks. Kad igraš u Zrinjskom podrazumijeva se taj pritisak da uvijek ideš na tri boda i uvijek moraš napraviti sve da bi i ostvario cilj.”

Dotakao se šef struke šesterostrukog prvaka BiH i svih kalkulacija u posljednja dva kola.

“Naravno, mi moramo gledati samo sebe, ali ovaj put ne ovisimo samo o nama samima. Svoj dio posla mi moramo napraviti i izvući maksimum iz ova dva susreta, te se nadati da će se netko od konkurenata ‘poskliznuti. Nadam se da će doći situacija u kojoj ćemo Velež, mi i Široki imati isti broj bodova i da će se stvoriti ljestvica u kojoj se zna tko je najslabiji (NK Široki). Ono što meni u ovoj situaciji nije logično je sljedeće. Ako se igra trokružno i ako se dva puta igra u gostima onda je logično da dva puta imate šansu da zabijete taj gostujući pogodak što je prednost. To mi je nelogično ali takva su pravila. Moramo se svi prilagoditi tome.”

Riječi je bilo i o stanju u momčadi.

“Dobro je, svi su na dispoziciji i svi osim Govedarice treniraju. Ovi igrači koji su do nedavno bili ozlijeđeni priključili su nam se i naravno nisu još na potrebnoj razini, dok su svi drugi u punom treningu.”

Sarajevski ‘plavi’ su u velikoj krizi u drugom dijelu sezone pa se Jakirović detaljnije dotakao i sutrašnjeg protivnika.

“Meni je ovo nevjerojatno. Bili smo skupa 4 tjedna na pripremama u Međugorju, gledao sam im i treninge i utakmice i taj tim je stvarno dobro izgledao. Što se tu desilo u međuvremenu je sigurno za neku dublju analizu. Došlo je i do promjene trenera, vjerojatno je i financijska kriza umnogome djelovala na sve to. Mogu samo reći da to nije dobro za našu ligu. Zna se tko je Željezničar u ovom prvenstvu ali nažalost, sad je situacija takva kakva je. Vjerojatno čekaju kraj prvenstva nakon čega će više znati kako i kamo dalje.” – komentirao je trener Plemića ne baš sjajnu situaciju u redovima sutrašnjeg rivala i dodao:

“Ipak, sutra ih očekujem rasterećene i u kvalitetnom izdanju jer tu i dalje ima masa odličnih pojedinaca. Tako rasterećeni mogu napraviti opasnost kao što su napravili i Veležu i Borcu, ali opet ponavljam, mi moramo biti na 120% naših mogućnosti da bi se domogli dragocjenih bodova.”

Jučerašnja odluka NSBiH da na nekim stadionima ima gledatelja a na nekim ne revoltirala je Jakirovića.

“Nepravedno je to jer ispada da nismo svi u istom položaju. Izgleda da virus staje na određenim dijelovima entiteta. Ne znam kako ovo objasniti. Ili pustimo svima ili nikome. Nije mi logično, da ne bih dalje rekao nešto neprimjereno, ali je nepravda. U Širokom će sutra biti 1000 gledatelja, a kod nas, samo 18 kilometara dalje, igrat će se sve po dosadašnjem protokolu. Svak tko kaže da je to logično ne razmišlja svojom glavom.” – kazao je Jakirović.

Sve utakmice 32. kola Premijer lige igraju se sutra s početkom u 17h.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!