Vaterpolisti Mladosti slavili su protiv Juga s 12:8 u četvrtoj finalnoj utakmici za naslov prvaka Hrvatske u vaterpolu.

Mladost-Jug 12:8

I
ako su gubili 0-2 u finalu doigravanja za prvaka Hrvatske, vaterpolisti zagrebačke Mladosti uspjeli su poravnati na 2-2 u pobjedama nakon što su u subotu na svom bazenu svladali dubrovački Jug AO s 12-8 (1-3, 5-1, 3-1, 3-3).

Gosti su bolje krenuli i dobili su prvu četvrtinu 3-1, ali u drugu i treću dionicu Mladostaši su dobili s 8-2 , te su u posljednju četvrtinu ušli s četiri gola prednosti. 

Kod Mladosti najefikasniji je bio Josip Vrlić s tri pogotka, a Cosmin Radu, Lovre Miloš, Luka Bukić i Ante Visković zabili su po dva gola, a Marin Dašić jedan. Ekipu Juga predvodili su Loren Fatović Filip Kržić s po dva gola. 

Peta odlučujuća utakmica na rasporedu je 26. svibnja u Dubrovniku.

Zoran Bajić, trener Mladosti smatra kako je utakmica bila borbena, čvrsta i puna energije.

– Bilo je lijepo gledati, pratiti to sa strane. Drago mi je da smo se vratili u seriju. Sve ćemo napraviti kad odemo u Dubrovnik da vratimo naslov prvaka Hrvatske, nakon 13 godina u Zagreb, rekao je.

Vjekoslav Kobešćak, trener Juga nije krio nezadovoljstvo nakon poraza.

– Kad smo imali nekakvu utakmicu u egalu u početku, počeli smo raditi vrlo nezgodne stvari i samim time omogućili Mladosti koja igra u fantastičnoj formi da privede ovu utakmicu kraju s pobjedom. Ne samo s pobjedom, nego i s velikom gol razlikom, zaključio je.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!