Košarkaši Splita jučer su izborili ostanak u ABA ligi, a manje od 24 sata kasnije i plasman u finale hrvatskog košarkaškog prvenstva.

Splićani su u drugoj utakmici polufinala svladali Cibonu 93:71 u Zagrebu te tako s 2-0 u seriji izborili finale gdje će igrati protiv pobjednika serije između Zadra i Gorice, a tamo je rezultat u seriji trenutačno 1-1.

Nakon prve četvrtine Cibona je imala prednost 28:27, ali na poluvremenu gosti imaju vodstvo od +7. Sjajna igra Splićana nastavila se u trećoj četvrtini u kojoj su imali +19, a u četvrtoj je prednost samo rasla i gosti su sigurno ušli u finale.

Roko-Leni Ukić s 18 koševa bio je najefikasniji kod Splićana, a Marko Luković dodao je 16 poena. Darko Planinić sa 16 koševa predvodio je Cibonu. Nakon 13 godina Split je ušao u finale prvenstva Hrvatske, a Žuti su upisali sedmu ovosezonsku pobjedu protiv Cibone.

U prvoj su utakmici Splićani uvjerljivo slavili s 95-80.

Podsjetimo, zbog ovako zgusnutog rasporeda došlo je trzavica između Cibone i Splita. Iz Splita su htjeli pomaknuti termin druge polufinalne utakmice. Hrvatski košarkaški savez pristao je da se ta utakmica odigra 22. svibnja, ali trebao je i pristanak Cibone, koja je taj datum odbila.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!