Rukometašice Borca danas su u finalnom susretu KUP-a Bosne i Hercegovine svladale ekipu Izviđača rezultatom 30:21.

Na taj način u Banja Luku je stigla  i druga titula ove sezone, nakon što su proteklog vikenda izabranice Rade Unčanina osvojile titulu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Prvi dio susreta protekao je u izjednačenoj borbi, igralo se gol za gol a ekipe su se smjenjivale u vodstvu. Boljom igrom u završnici prvog dijela domaća ekipa uspijeva se odlijepiti na dva gola prednosti, pa se na odmor odlazi rezultatom 18:16.

Furiozan start ekipe Borca u drugom dijelu riješio je pitanje pobjednika u večerašnjem susretu. Svoj drugi pogodak ekipa Izviđača uspjela je postići tek u 52. minuti susreta, a već tada Borac je bio na plus devet. Do kraja bez značajnijih promjena za konačnih 30:21.

Borac su do pobjede vodile Anđela Stojanović sa deset i Božana Čutuković sa osam postignutih pogodaka.

Kod gošći najefikasnije su bile Mateja Nosić sa sedam i Ana Petrović šest postignutih pogodaka. Martina Šumelj upisala je četrnaest uspješnih intervencija.

Najbolji golman turnira je Darjana Vukliš rukometašica Boraca koja je u finalnom susretu upisala jedanaest uspješnih intervencija. Najbolji strijelac je Ana Petrović iz ŽRK Izviđač dok je najbolja igračica Anđela Stojanović iz ŽRK Borac.

Borac je jučer u polufinalnom susretu bio bolji od ekipe Gruda rezultatom 20:19, dok su rukometašice Izviđača savladale rukometašice Hadžića rezultatom 22:15.

Izvor:svijet rukometa

error: Content is protected !!