Hrvatski tenisač 23-godišnji Borna Gojo (ATP – 232) prošao je prvo od tri kola kvalifikacija za Grand Slam turnir u Roland Garrosu nakon što mu je u ponedjeljak na startu kvalifikacija Portugalac Pedro Sousa predao meč početkom trećeg seta kod rezultata 1-1.

Prvi set dobio je sa 6-4 Portugalac Pedro Sousa. U drugom je u tie-breaku imao vodstvo 5-2, ali je Borna Gojo uspio napraviti preokret i dobiti drugi set. Početkom trećeg seta, kod rezultata 1-1 i nakon sat i 54 minute igre, Pedro Sousa predao je meč (4-6, 7-6 (6), 1-1).

U drugom kolu kvalifikacija Borna Gojo će igrati protiv vršnjaka iz Brazila Felipea Meligenija Rodriguesa Alvesa (ATP – 235) i bit će to njihov prvi međusobni dvoboj.

U ponedjeljak u 1. kolu kvalifikacija Roland Garrosa trebala bi igrati i Jana Fett (WTA -205), i to protiv Mađarice Dalme Galfi (WTA – 235).

Ana Konjuh, koja je zbog ozljede desnog kuka u subotu predala finale WTA turnira u Beogradu, trebala bi u utorak u 1. kolu kvalifikacija igrati protiv 28-godišnje Amerikanke Robin Anderson (WTA – 214), a u utorak bi kvalifikacije trebale početi i za Terezu Mrdežu, koja ide na Poljakinju Magdalenu Frech (WTA – 153).

error: Content is protected !!