Jedan od najvećih hrvatskih košarkaških talenata prijavio se na ovogodišnji NBA draft, objavio je košarkaški portal Sportando.

Roko Prkačin tek će u studenome napuniti 19 godina i bio bi jedan od najmlađih igrača u NBA ligi ako se odluči na odlazak već iduće sezone. Mnoge ga prognoze svrstavaju u prvu rundu ovogodišnjeg drafta.

Međutim, Prkačinu je ovo prva, ali ne i posljednja godina u kojoj ima pravo biti draftiran. Još se stigne povući, pa se ponovno prijaviti iduće godine, a u međuvremenu se dobrim igrama i stjecanjem iskustva bolje predstaviti zainteresiranim klubovima i povećati si akcije.

Čak i u slučaju da bude izabran ove godine, može ostati u Ciboni ili u europskoj košarci još koju godinu, a nakon tri bi mogao pregovarati o ugovoru koji nije uvjetovan rookie ljestvicom.

Prošle je sezone Prkačin za Cibonu postizao 13.4 poena, 6.8 skokova i 1.6 asistencija u ABA ligi te 12.6 poena, 7.3 skoka i 2.2 asistencije u domaćem prvenstvu.

Očekuje se da će Prkačin, nakon što mu je sezona završila porazom Cibone u polufinalu Prvenstva Hrvatske od Splita, otputovati u SAD na kampove i probe. Draft Combine, najveće okupljanje budućih NBA igrača, na kojem se odrađuju probe i vrše testiranja, na rasporedu je od 21. do 27. lipnja, a dva dana kasnije počinje kvalifikacijski turnir u Splitu za Olimpijske igre, pa je neizvjestan njegov status u reprezentaciji ovog ljeta. Draft se održava 29. srpnja u New Yorku.

Izvor:indeks.hr

error: Content is protected !!