Crkva sv. Ante dobiva tri nova zvona koja će biti postavljena do početka devetnice sv. Anti Padovanskom na Humcu koje je desetljećima poznato kao najveće svetište omiljenom katoličkom svecu.

Nova zvona su nastavak uređenja crkve na Humcu.

U prošloj godini nova crkva sv. Ante na Humcu je dobila novi oltar i ambon, a u planu je napraviti i ulazna vrata i svetohranište.

Oltar i ambon su djelo akademskog kipara Ilije Skočibušića iz Tomislavgrada koji je diplomirao kiparstvo 2004. godine na ALU u Širokom Brijegu, a već ima idejno rješenje za ulazna vrata i svetohranište koja će dodatno oplemeniti svetište na Humcu.

Doznaje se kako su nova zvona izlijevana u Italiji, i stižu ovaj tjedan na Humac te ćemo svečano devetnicu slaviti sa šest zvona.

Najveće zvono težine je 1300 kg,  saliveno u čast sv. Ante.  Drugo  zvono teško je 500 kg i saliveno u čast Blaženoj Djevici Mariji. Najmanje zvono je težine 280 kg i saliveno u čast sv. Franji.

Zvona označuju da je Bog u našoj sredini. Ona imaju veliku ulogu i podsjećaju nas i pozivaju da se s radosnima radujemo, a sa žalosnima tugujemo, piše Ljportal.com

Izvor: Ljportal.com

error: Content is protected !!