U uzbudljivoj završnici HNL-a Rijeka je sa 61 bodom zauzela treće mjesto, četvrti je Hajduk s bodom manje, a peta je Gorica, koja je ispustila veliku prednost.

– Nikad zanimljivija sezona, nikad kvalitetniji HNL. Sama činjenica da su se dvije ekipe borile za prvaka, a tri za Europu govori mnogo, rekao je Mario Carević u emisiji Stadion.

– Suđenje je bilo doista dobro. Bilo je tu padova, ali dizali su se i dobro popratili kvalitetu HNL-a, prokomentirao je suđenje HRT-ov sudački ekspert Mario Strahonja.

Bitku za Europu, u kojoj je najveći dobitnik na kraju bila Rijeka, a gubitnik Gorica, prokomentirao je Carević:

– Komplimenti treneru Tomiću, koji je stabilizirao i standardizirao ekipu Rijeke, koju je preuzeo u ne baš bajnoj situaciji, i na kraju su uspjeli dostići taj zaostatak od 15 bodova koji su imali za Goricom. Prekjučer je sama činjenica da se Gorica morala otvoriti išla u prilog Rijeci, jer je u tim situacijama, kad ima prostor ispred sebe, Rijeka jako opasna.

Brojni igrači, Andrijašević, Nevistić, Štefulj sigurno odlaze, a vjerojatno i mnogi drugi odlaze iz Rijeke sljedeće sezone, budućnost momčadi je dosta neizvjesna…

– Svi su klubovi u sličnoj poziciji, moraju prodavati mlade da održe budžet. Ne znam situaciju u Rijeci, ali izborili su kvalifikacije za Europu i trebali bi se pojačati.

Dodao je mišljenje i o sezoni Gorice:

– Gorica je imala 15-ak bodova prednosti pred Hajdukom i Rijekom i u zadnjoj utakmici su ispustili sve, ostali su peti. Frustrirajuće za njih, vidjet ćemo kako će se to odraziti na momčad. 35 utakmica su bili u poziciji koja vodi u Europu i u zadnjem kolu sve bacili u vodu.

Hajduk je u zadnjih šest kola osvojio 16 od mogućih 18 bodova…

– Livaja je najbolji igrač Hajduka i čini druge boljima, ovaj Hajduk puno ovisi o njemu. Moramo istaknuti i trenera Tramezzanija, koji je stabilizirao ekipu i učvrstio obranu, u 11 utakmica nisu primili gol. Tramezzani je zaslužio ostanak, no ne znam ima li kapaciteta za napadačku nadogradnju, u ofenzivi sve ovisi o Livaji.

Zanimljivo, u zadnjem, 36. kolu HNL-a prvi put ove sezone pobjede je upisalo svih pet domaćina. 

U drugoplasiranom Osijeku istaknuo je da nije snaga Bjeličine momčadi bila samo u sjajnom strijelcu Ramonu Mierezu:

– Kleinheisler je odigrao vrhunsku sezonu, zabio je puno golova i odigrao na vrthunskoj razini. Svidjela mi se ove sezone energija Osijeka, imali su najboljeg strijelca, ali i najboljeg asistenta lige Bočkaja, rekao je Carević. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!