Dan općine Čitluk i 715. obljetnica najstarijeg sačuvanog pisanog spominjanja imena Brotnjo obilježeni su jučer u Čitluku odavanjem počasti poginulim braniteljima Brotnja i misom zahvalnicom u župnoj crkvi Krista Kralja, piše Večernji list BiH. 

Skromno, ali s pijetetom Kod spomen-križa poginulim braniteljima počast su polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odali Marin Radišić, načelnik općine Čitluk, Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk, i Lidija Šarac, predstavnica udruga proisteklih iz Domovinskog rata, uz koje su prilikom polaganja također bili don Đuro Bender, dekan Broćanskog dekanata i župnik župe Gradina, te fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja Čitluk.

Predvođeni fra Mirom Šegom, nazočni Brotnjaci u skrušenoj su se molitvi kod spomen-križa prisjetili poginulih branitelja, nakon čega je u čitlučkoj župnoj crkvi slavljena misa zahvalnica. Misu zahvalnicu predvodio je fra Miro Šego, čitlučki župnik, uz kojega su u suslavlju bili don Đuro Bender, fra Hrvoje Miletić, župnik župe sv. Stjepana Prvomučenika – Čerin i fra Nikola Rosančić, župnik župe sv. Blaža – Gradnići. Nažalost, i ove je godine zbog cjelokupne situacije izostao višednevni program proslave Dana općine Čitluk, a proslava je organizirana na skroman način, ali uz mnogo poštovanja za poginule branitelje.

Nastupili i kadeti

U povodu Dana općine Čitluk, u organizaciji Šahovskoga kluba Brotnjo, održan je i tradicionalni brzopotezni šahovski turnir. Na turniru je nastupilo 16 natjecatelja, od kojih četiri kadeta, a igrao se švicarskim sustavom od sedam kola s tempom igre 10 minuta po igraču (računalno uparivanje). Glavni sudac turnira bio je Alen Buntić. Nakon sedam odigranih kola i isto toliko pobjeda, pobjednik turnira je Mate Vasilj. Drugoplasirani Alen Buntić osvojio je pet bodova, isto kao i trećeplasirani Marijan Raspudić.

Izvor:vecernji.ba

error: Content is protected !!