Cristiano Ronaldo objavio je na svom Instagramu  poruku za svojih čak 289 milijuna pratitelja na kraju sezone. Neki su posumnjali da sjajni Portugalac njome najavljuje oproštaj od nogometa, ili možda samo od Juventusa i Italije, ali nitko još ne zna ima li poruka skriveno značenje. Inače, Juventus je u upravo završenoj sezoni osvojio naslove u kupu i superkupu, ali je i nakon devet godina ostao bez naslova talijanskog prvaka te je ispao iz Lige prvaka već u osmini finala.

– Život i karijeru bilo kojeg vrhunskog igrača čine usponi i padovi. Iz godine u godinu suočavamo se s fantastičnim momčadima, s izvanrednim igračima i ambicioznim ciljevima, tako da uvijek moramo davati sve od sebe da se održimo na vrhunskoj razini.

Ove godine nismo mogli osvojiti Serie A, čestitamo Interu za zasluženi naslov. Međutim, moram cijeniti sve što smo postigli ove sezone u Juventusu, kako u kolektivnom tako i u pojedinačnom smislu. Talijanski Superkup, Talijanski kup i trofej najboljeg strijelca Serie A ispunjavaju me srećom, uglavnom zbog poteškoća koje sa sobom nose, u zemlji u kojoj ništa nije lako osvojiti.

Ovim postignućima postigao sam ciljeve koji sam si postavio od prvog dana kad sam stigao u Italiju: osvojiti prvenstvo, kup i superkup, te ujedno biti najbolji igrač i najbolji strijelac u ovoj velikoj nogometnoj zemlji s velikim igračima, velikim klubovima klubovi i vrlo posebnom nogometnom kulturom.

Već sam rekao da ne jurim rekorde, nego oni jure mene. Za one koji ne razumiju što pod tim mislim, vrlo je jednostavno: nogomet je kolektivna igra, ali kroz individualno prevladavanje pomažemo našim momčadima u postizanju ciljeva. Uvijek se traži sve više i više na terenu, radi se sve više i više izvan terena, a onda se s vremenom individualno i kolektivno spoje i kolektivni naslovi postaju neizbježni, jedni su prirodna posljedica drugih.

Dakle, vrlo sam ponosan na činjenicu koja se posljednjih dana uvelike ponavlja: prvak u Engleskoj, Španjolskoj i Italiji; Pobjednik kupa u Engleskoj, Španjolskoj i Italiji; Pobjednik Superkupa u Engleskoj, Španjolskoj i Italiji; Najbolji igrač u Engleskoj, Španjolskoj i Italiji; Najbolji strijelac u Engleskoj, Španjolskoj i Italiji; Preko 100 golova za klub u Engleskoj, Španjolskoj i Italiji. Ništa se ne može usporediti s osjećajem da znam da sam ostavio traga u zemljama u kojima sam igrao i da sam obradovao navijače klubova koje sam predstavljao. Za to radim, to me pokreće i za tim ću juriti do posljednjeg dana.

Hvala svima koji su sudjelovali na ovom putovanju! Stojimo zajedno!, napisao je Portugalac.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!