Vlada Hercegovačko-neretvanske županije usvojila je Izvješće o izvršenju proračuna HNŽ-a i Izvješće o izvršenju tekuće pričuve za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2021. godine.

Istaknuto je kako je zbog pandemije koronavirusa očekivano došlo do pada prihoda u odnosu na isto razdoblje prošle godine, no ohrabruje trend oporavka koji se, uz poboljšanu epidemiološku situaciju, očekuje i u nastavku godine, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, Vlada je usvojila Odluku o odobravanju utroška novčanih sredstava za nabavu metadona.

Naime, Vlada i Ministarstvo, u suradnji s Centrom za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar i UNDP-om BiH, osigurali su sufinanciranje projekta s ciljem razmjernog povećanja aktivnosti na smanjenju štete bolesti ovisnosti u opijatima u HNŽ-u.

U tu svrhu izdvojit će se 100.000 maraka za nabavu metadona za potrebe ovisnika registriranih u Centru za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti.

Također, usvojena je Odluka o izmjeni Odluke o utvrđivanju liste lijekova koji se propisuju i izdaju na teret Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a, te je lista proširena s još šest lijekova (generika).

Nastavljajući aktivnosti na jačanju gospodarskog razvitka HNŽ-a, Vlada je usvojila i niz odluka o dodjeli koncesija za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije za sedam elektroenergetskih objekata – solarnu fotonaponsku elektranu ”Hodovo 4”, ”Hodovo 5”, ”Hodovo 6”, ”Hodovo 7”, ”Pješivac 5”, ”Pješivac 6”, ”Pješivac 7”, na lokalitetu Hodovo u općini Stolac.

Također, dana je suglasnost na Ugovor za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije za solarnu fotonaponsku elektranu ”ST-1” i elektroenergetski objekt fotonaponska elektrana ”TC SOLAR” na lokalitetu Industrijska zona Čitluk.

Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vlada je donijela Odluku o raspisivanju javnog natječaja za dodjelu ribolovnog prava na dijelu ribolovnog područja- ribolovnim zonama za obavljanje športsko-rekreacijskog ribolova na području HNŽ-a. Cjelovit tekst javnog natječaja bit će objavljen na službenoj stranici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Osim toga, Vlada je usvojila i Odluku o odobravanju jednokratnih novčanih pomoći za pokrivanje troškova liječenja branitelja i članova njihovog obiteljskog kućanstva u ukupnom iznosu od 9.900 maraka, stoji u priopćenju.

/HMS/

error: Content is protected !!