Slovenska je policija nedavno uhitila više desetaka članova “slovenske podružnice” kriminalne organizacije Kavački klan, koja ima izvorište u Crnoj Gori, a djeluje u Srbiji i više drugih država, objavio je u utorak mariborski list “Večer” koji se poziva na izvore u policiji.

Dobro organizirana kriminalna organizacija u Sloveniji je djelovala od 2018. godine i imala 60-ak članova, a veći dio uhićen je u akciji koju je, u suradnji sa stranim sigurnosnim službama, slovenska policija izvela prije desetak dana, na području Ljubljane, Maribora, Kranja i Kopra, provevši 23 kućne pretrage.

Operacija je izvedena nakon što je nedavno u Srbiji uhićen navodni šef spomenute kriminalne organizacije koja se bavi krijumčarenjem narkotika i oružja, piše mariborski  list.

Navodno je uhićeno više desetaka članova slovenskog dijela mreže Kavačkog klana, a neki će se od optužbi braniti sa slobode, piše “Večer”

Slovenski ministar unutarnjih poslova  Aleš Hojs prošlog je tjedna boravio u radnom posjetu Srbiji, dok u utorak u posjetu Ljubljani boravi srbijanski ministar vanjskih poslova Nikola Selaković.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!