Policijski službenici MUP-a SŽ su, u saradnji sa SIPA-om, spriječili oružani napad na više osoba u Sarajevu. Uhićen je 29-godišnjak iz Doboja. Napad je planirao izvesti koristeći ukradeno vozilo. Pronađeni su oružje i droga, kao i oprema za spaljivanje vozila nakon izvršenja planiranog napada.

Kako je priopćeno iz MUP-a SŽ, razmjenjujući operativna saznanja dobili su informaciju o mogućem ugrožavanju života i tijela određenih osoba s područja SŽ. Policija je odmah krenula u akciju.

“U ulici Kurta Schorka, pronađeno je vozilo Audi A6, karavan, nacionalnih registracija Republike Austrije, koje se dovodi u vezu sa pripremanjem izvršenja kaznenog djela. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je vozilo ukradeno u ožujku ove godine na području Modriče”, navode iz MUP-a SŽ.

Policijski službenici su nadgledali vozilo i prostor te su identificirali osumnjičenog. On je uhićen 24. svibnja u zasjedi. Riječ je o A.M. 1992. godište iz Doboja.

Policija je pretresla i stan koji je A.M. iznajmio. Pronađeno je: jedan pištolj marke “ČZ”, sa pripadajućim okvirom u kojem se nalazilo 12 metaka, jedan telefon, četiri veća PVC paketića sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu” i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa pripremanjem izvršenja kaznenog djela.

“U vozilu je pronađen jedan kanister sa zapaljivom tečnošću, dok je osobnim pretresom osumnjičenog pronađen još jedan telefon i više ključeva”, kazali su iz MUP-a SŽ.

A.M. se tereti za Pripremanje kaznenog djela, Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i Posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja. On će nakon kriminalističke obrade biti predat u nadležnost Tužiteljstva SŽ.

Izvor:N1

error: Content is protected !!