Uz natjecateljske sadržaje Ljubuški outdoor festival prate i zanimljivi prateći sadržaji, jedan od njih je i Likovni kutak u kojem će pet akademskih slikara stvarati djela na licu mjesta tijekom festivala.

Na Likovnom kutku sudjeluju: ak.slikarica Ivana Pavlović, ak.kiparica Matea Galić, ak.kiparica Ivona Skočilić, ak.slikar Dario Pehar i naš sugovornik ak. slikar Jure Paponja.

Svi sudionici likovnog kutka LJOF-a su svoje akademsko obrazovanje stekli na Likovnoj akademiji Sveučilišta u Mostaru.

Posjetitelji festivala će imati priliku pratiti kako djela napreduju na licu mjesta, a umjetnici poručuju kako će subotu 29.svibnja prijepodne provesti na sletištu Paragliding natjecanja, poslijepodne i u nedjelju 30. svibnja svoje štafelaje prenose na Vodopad Kravice.

Sva djela koje nastanu na festivalu ostaju u vlasništvu festivala, a planirana je i putujuća izložba djela kojom bi se dodatno promovirao Ljubuški outdoor festival.

O svemu ovome razgovarali smo sa organizatorom ovog dijela LJOF-a ak.slikarom Jurom Paponjom, poslušajte audio zapis.

Javno poduzeće Parkovi Ljubuški d.o.o. te udruge: Biciklistički Klub Ljubuški, Paragliding Klub Ljubuški, Hrvatski Atletski Klub Ljubuški, GSS stanica Ljubuški i Foto Klub Fokus su organizatori i nositelji manifestacije Ljubuški Outdoor Festival uz potporu Grada Ljubuškog i Federalnog ministarstva okoliša i turizma BiH. Generalni sponzor festivala je tvrtka Džajić commerce Ljubuški.

Bjanka Medić/ Radio Ljubuški