S obzirom da je ispred nas vremenski period sa visokim temperaturama a obavljaju se radovi na čišćenju poljoprivrednih i drugih površina kao i razni radovi na otvorenim te u zatvorenim prostorima, ovim putem upozoravamo građane da je zabranjeno bilo kakvo paljenje vatre u blizini šumskih površina ili površina pod usjevima, stambenih naselja, vodova dalekovoda i slično.


            Također, apeliramo na građane da tijekom radova na poljoprivrednim i drugim  površinama, otpad saniraju na način da ne dovode u opasnost ljude i imovinu, te u tom cilju izbjegavaju i onečišćenje zraka i okoliša.

            U slučaju nekontroliranog širenja vatre potrebno je odmah o tome obavijestiti vatrogasce na broj 123, operativni centar civilne zaštite na broj 121 ili policiju na broj 122.

            Ako uslijed spaljivanja nastane požar koji bi imao kao posljedicu veću materijalnu štetu ili opasnost za ljudske živote,  u skladu s Kaznenim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine („Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine“, broj: 36/03, 37/03, 21/04, 69/04, 18/05, 42/10, 42/11, 59/14, 76/14 i 46/16) predviđene su sankcije u vidu novčane ili zatvorske kazne.


Molimo sve građane da se pridržavaju navednih odredbi.

GRAD LJUBUŠKI

Služba za civilnu-protupožarnu zaštitu

Radio Ljubuški