Trener novog francuskog prvaka Lillea Christophe Galtier najavio je da će napustiti klub u razgovoru koji je u utorak objavljen u “L’Equipeu”.

– Moje intimno uvjerenje je da sam ovdje odradio svoje, kazao je Galtier potvrdivši da je već dobio ponude Lyona, Nice i Napolija. Lille, kojem je ovo četvrti naslov u povijesti, vodi od prosinca 2017.

Galtier je proglašen najbolji trenerom sezone i kazao je da ne želi “zapasti u rutinu” istaknuvši kako njegova odluka nema veze sa sadašnjom financijskom situacijom u klubu.

– Kvaliteta igračkog kadra za sljedeću sezonu ili ekonomska situacija kluba nisu povezani s mojim odlaskom. To je povezano sa mnom. Nakon četiri sezone osjećam da je vrijeme, dodao je 54-godišnji Galtier.

Bivši trener Saint-Etiennea je potvrdio kako je dobio ponude oko pet klubova među kojima su Olympique Lyon OL, Nice i Napoli za koje kaže da su sva tri zanimljiva. Dodao je kako je moguće da potpiše za jedan od njih do kraja tjedna.

Nica je prekinula privremenu suradnju s Rumunjem Adrianom Urseaom, Lyon je potvrdio odlazak Rudija Garcije, a Napoli je objavio da na kraju sezone prekida suradnju s Gennarom Gattusom.

Izvor:hrt.hr