Večeras će se u poljskom Gdanjsku u finalnom susretu Evropske lige sastati Villarreal i Manchester United.

Pobjednik 50. izdanja drugog po snazi evropskog klupskog natjecanja koji se do 2009. godine zvalo Kup UEFA će titulu proslaviti pred navijačima kojih će na stadionu Miejski biti 9.500.

Villarreal će u svom prvom finalu Evropske lige pokušati iznenaditi favorizirani engleski klub koji je u povijesti igrao jedno finale ovog natjecanja kojeg je i osvojio 2017. godine.

“Ponosni smo što smo stigli do finala i nadamo se da ćemo na kraju i podići trofej. United je favorit jer ima vrhunske igrače i može pobijediti bilo koju ekipu kada ima svoj dan, ali i mi imamo svoje adute za pobjedu”, rekao je trener Žute podmornice Unai Emery.

Njegov kolega na suprotnoj strani Ole Gunnar Solskjaer je istakao kako ne smatra svoju ekipu favoritom.

“Mi planiramo pobijediti, očekujemo da ćemo pobijediti, ali utakmica u finalu je uvijek 50-50. Mi smo spremni, napravili smo dobru analizu protivnika”, poručio je strateg Crvenih đavola.

Osim milijuna njihovih navijača širom svijeta, za United će večeras navijati i navijači Monaca. Naime, ukoliko United osvoji Evropsku ligu, on će “povući” sa sobom i Monaco u grupnu fazu Lige prvaka.

Villarrealu je jedina nada za plasman u Ligu prvaka večerašnje osvajanje trofeja. U protivnom, iduće sezone će igrati Konferencijsku ligu.

Pravdu na večerašnjem duelu će dijeliti francuski sudac Clement Turpin.

Susret Villarreal – Manchester United se igra večeras u 21 sat u poljskom Gdanjsku.

izvor: klix.ba

error: Content is protected !!