Ljubuški Izviđač ima iza sebe osam titula prvaka Bosne i Hercegovini po čemu je sad najbolji jer je iza njih ostala i sarajevska Bosna (sedam titula), ali su Skauti samo jednom (2002. godine) osvojili duplu krunu.

Sad imaju priliku ponoviti ovaj uspjeh jer za vikend igraju Final Four Kupa BiH u Tuzli.

Pola godine bez poraza

Prije toga smo zamolili kapetana ekipe, Domagoja Alilovića, za osvrt na veliki uspjeh zaključen u posljednjem kolu Premijer lige. Izviđač je ove sezone u prvenstvu imao skor od 24 pobjede te po tri remija i poraza. Nisu izgubili utakmicu još od 5. prosinca prošle godine i poraza u Banjaluci protiv Borca (24:23).

 – Imali smo dugu i napornu sezonu, pogotovo uz situaciju da nema gledatelja i da su mjere kakve jesu. Dobro smo bili počeli, ali su se onda dogodili neki porazi. Nakon onog u Banjaluci smo već malo psihički pali. Ali trener Toni Čolina je bio stalno uz nas, nastavili smo i trenirali kako treba. Znali smo da nam slijedi teži raspored. Bili smo spremni za ritam subota – srijeda, pobijedili Borac i zasluženo osvojili prvo mjesto, prisjetio se Domagoj Alilović.

Na osjećaj da je sezona bila posebno duga su utjecale posebne okolnosti u kojima je odigrana.

 – Vjerojatno je utjecao i taj dugi period priprema bez natjecanja. Mi smo čak i u vrijeme lockdowna stali samo dva tjedna. Kad se vidjelo da možemo trenirati na otvorenom, krenuli smo. Imali smo samo na ljeto pauzu od mjesec dana. Čuo sam se s kolegama koji igraju u inozemstvu, oni nisu imali priliku trenirati, osim individualno. To je sigurno dosta utjecalo. Dok su drugi radili lagano, mi smo stvarno trenirali punim gasom. Spremni smo ušli u prvenstvo, ističe Alilović.

Milan Vukšić i Domagoj Alilović

Slijedi Kup u Tuzli

Nova generacija Izviđača je prošlu sezonu, okončanu u usljed pandemije poslije 18 odigranih kola, zaključila na diobi četvrtog mjesta. A onda je u novu sezonu konkurencija ušla dodatno ojačana.

 – Na početku smo čitali kako je Borac dobio ovo ili ono pojačanje, u Slogu dolazi Mario Kelentrić, Sloboda se diže, a kod nas su ostala djeca Izviđača. Kad sa strane gledaš, vidiš da se diže liga. Mi sami nismo vjerovali u sebe da možemo dogurati tako daleko. Jedino su treneri Toni Čolina, Adis Jakić i Milan Tolić uvijek govorili da možemo. Oni su to vidjeli u nama, a mi smo nekako imali previše respekta prema ostalim ekipama. Stvarno je Borac dosta ulagao. Tek poslije prve utakmice s njima smo vidjeli da se možemo s njima nadigravati, kaže Alilović.

Nakon slavlja prošlog vikenda Skautima slijedi prilika da ostvare ono što je samo ljubuška generacija rukometaša iz 2002. godine – duplu krunu.

 – Svjesni smo da nas očekuje utakmica kakvu još nismo odigrali. Sloboda se već tjedan dana priprema za nas. Znam da rade video analize i gledaju nas. Mi smo se malo proveselili i onda krenuli u pripremu. Svi smo zdravi i spremni, znamo da je Sloboda jak protivnik, a igraju kod kuće i biće nam dosta teško. Ovo je sigurno finale prije finala, zaključio je Domagoj Alilović.

Odnos snaga

Prednost Izviđača tijekom čitave sezone je bila mlada, spremna, poletna, brza ekipa, sa širokim izborom igrača. To je njihov najjači adut i na F4 turniru u Tuzli. Međutim dobili su najtežeg protivnika već za polufinalni ogled. Sloboda igra kući, a po učinku u prvenstvu, to je uz Izviđač najbolja ekipa proljetnog dijela.

 – Sloboda ima prvu jaku postavu, popunjeni su odlično na svim pozicijama. Ali se kod njih već osjeti razlika kad uđe netko s klupe. Ipak i oni su jako dobro spremni i dobra su ekipa, kazao je Alilović.

Tuzlaci su jesenas bili bolji od Izviđača u (radi pandemije) odgođenom finalu Kupa sa 29:28. Taj meč je igran u Doboju, a kasnije su u Tuzli dvije ekipe u okviru premijerligaškog susreta odigrale 26:26. U Ljubuškom je Izviđač pobijedio sa 30:23.

POLUFINALE

Gračanica – Vogošća sub., 15.00

Sloboda – Izviđač      sub., 18.00

FINALE

Nedjelja          16.30

Piše: Ersan Bijedić / Dnevni.ba

error: Content is protected !!