Utakmica života je nogometno-zabavni show u kojem će jedan mladi nogometaš na kraju dobiti priliku za potpis profesionalnog ugovora s NK Goricom.

Mladići su u Opatiji, gdje pod vodstvom slavnog bivšeg hrvatskog reprezentativca Aljoše Asanovića i njegovog stručnog stožera vrijedno treniraju i bore se za priliku da budu među 11 najboljih, koji će 2. lipnja u Velikoj Gorici odigrati utakmicu protiv U-20 reprezentacije Hrvatske. Iz te postave bit će izabran najbolji, i on će dobiti priliku života, šansu da se otisne u profesionalni nogomet.

O tome kako projekt napreduje iz Opatije su nas u emisiji Dobro jutro, Hrvatska informirali šef stožera Aljoša Asanović i jedan od njegovih pomoćnika, također bivši Vatreni, Danijel Pranjić.

– Projekt je show, ali i više od showa, to je jedna prilika za mlade igrače koji dosad nisu ostvarili karijere kakve su željeli. Mi im ovim projektom pomažemo, jedan će potpisati profesionalni ugovor s NK Goricom, a nadam se da ćemo pronaći još ponekag talentiranog igrača, kojem ćemo pomoći u razvoju karijere, rekao je Pranjić.

Interes je bio velik, od 900 prijavljenih selekcija je sužena prvo na 100 najboljih, a sada u Opatiji radi 30 izabranih…

– Ima dosta dobrih igrača, teško je u kratkom vremenu prepoznati sve kvalitete i talent, ali trudimo se, izabrat ćemo 11 najboljih i tog jednog najboljeg koji će potpisati ugovor s NK Goricom, dodao je Pranjić.

– Ovdje smo svi da ovim dečkima pomognemo, na čelu sa šefom stručog stožera Aljošom Asanovićem, kaže Pranjić.

Kakvi su igrači i kakvi su treninzi?

– Nadovezat ću se na trenerove riječi. Ispočetka je ovo izgledalo kao show, koncepcija je bio show koji prelazi u profesionalni dio. Igrači slušaju, upijaju naša znanja, dio koji smo mi prošli kao profesionalci. Reagirali su perfektno, treniraju jako dobro, to je za mene ugodno iznenađenje, da igrači na ovakvom nivou rade i treniraju tako profesionalno, oduševljen je Asanović.

Veliki finale bit će 2. lipnja, dečki su u kampu od 17. svibnja, iako im vremenske prilike nisu naklonjene.

– Očekujemo prvenstveno da 11 momaka koje smo već iskristalizirali pokažu sebe u najboljem svijetlu i da jedan od njih bude taj koji će potpisat profesionalni ugovor i pokušati živjeti taj profesionalni nogometni život. Dali smo svoje znanje, vrijeme i strpljenje i vidimo da tu ima kvalitetnih momaka, i kao igrača i kao osoba, kaže Asanović.

Hoće li show imati nastavak?

– Toplo se nadam, Danijel i drugi momci koji su puno više od mene vezani za ovaj projekt nastavit će to i pružat će i dalje svoju ljubav i znanje, zaključio je slavni “vatreni lakat” Asanović.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!