Mlada hrvatska nogometna reprezentacija pod vodstvom izbornika Igora Bišćana priprema se u Svetom Martinu na Muri za nadolazeći četvrtfinalni dvoboj protiv Španjolske na Europskom prvenstvu.

Mladi Vatreni prvi put u povijesti prošli su skupinu EP-a, a 31. svibnja u Mariboru čeka ih okršaj protiv aktualnih prvaka Španjolaca. Luka Ivanušec i Dario Špikić iznijeli su svoje dojmove uoči susreta sa Španjolskom.

– Pripreme teku odlično, radimo jako dobro. Došli su i neki novi igrači koji su se odlično uklopili, jako smo zadovoljni, rekao je Ivanušec.

– Spreman sam, nema nikakvih ozljeda i nadam se da će tako i ostati. Imao sam par dana odmora, što mi je dobro došlo, dodaje Ivanušec, koji je dobio i poziv izbornika A vrste Zlatka Dalića, a u redove Vatrenih će nakon ogleda sa Španjolcima.

– Ovdje smo počeli, napravili taj rezultat, mislim da je dobro da sam ostao ovdje da pomognem ekipi, a kasnije ću se priključiti A reprezentaciji. Nemam nikakvih problema biti ovdje, kaže veznjak hrvatskog prvaka Dinama.

U borbi za povijesni plasman u polufinale Eura protivnik je Španjolska.

– To je ekipa koja je u zadnjih pet prvenstava tri puta osvojila Euro. Kombinatorni su, moćni na lopti, tipični Španjolci, vole ‘pas’ loptu i znamo da nas čeka teška utakmica, rekao je Ivanušec dodajući da nema pritiska i da u sjajnom ozračju očekuju utakmicu.

–  Atmosfera je pozitivna i odlična, mislim da nikad u reprezentaciji nisam osjetio ovakvo zajedništvo, zaključuje Ivanušec.

Špikić: Kad igraš za reprezentaciju nema umora

O predstojećem četvrtfinalnom dvoboju govorio je i Dario Špikić, čija je Gorica u zadnjem kolu hrvatskog prvenstva ostala bez plasmana u Europu.

– Došao sam razočaran, jer ja sam ipak iz Gorice, to je moj klub, tu sam počeo i žao mi je što se nismo uspjeli upisati u povijest i izboriti taj povijesni rezultat, ali to je nogomet. Dešavaju se stvari koje ne želiš, ali treba  okrenuti novu stranicu i ići dalje, kaže Špikić koji jedva čeka četvrtfinale sa Španjolcima. Već sami plasman u četvrtfinale je najveći uspjeh mlade hrvatske nogometne reprezentacije, a polufinale bi bio novi povijesni doseg.

– Spreman sam i jedva čekam, vjerujem da možemo napraviti još bolji rezultat. Kad igraš za reprezentaciju nema umora, isključiš se, kaže Dario Špikić.

– Svi znaju što je Španjolska, mislim da su na pet Eura osvojili tri, to sve govori, ali mi vjerujemo u nas, pripremit ćemo se najbolje i nadam se iznenaditi Španjolce. Bit će teško, imat će oni svojih momenata, ali se nadam da ćemo imati i mi, da ćemo igrati napadački i stvoriti dobre šanse, dodaje Špikić.

Mladi Vatreni sa Španjolcima igraju u Mariboru 31. svibnja, a istoga dana na rasporedu su i ostali četvrtfinalni susreti. U Budimpešti se sastaju Nizozemska i Francuska, u Ljubljani Portugal i Italija, a u Szekesfehervaru Danska i Njemačka. Polufinale je na rasporedu 3. lipnja u Mariboru i Szekesfehervaru, a finale je 6. lipnja u Ljubljani.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!