Predsjedatelj Vijeća ministara Zoran Tegeltija rekao je kako je prema presudi Europskog suda za ljudska prava koja se odnosi na vraćanje imovine Fati Orlović isplaćena materijalna nadoknada, kao i da su plaćeni sudski troškovi.

Tegeltija je rekao kako je iz crkve odnesen sav mobilijar, te da je ostalo još samo uklanjanje objekta.

“Materijalna nadoknada isplaćena je za više obitelji, jer je tu riječ o više njih. Ta crkva više nije u funkciji i ostala je obveza još da se ukloni objekt”, pojasnio je Tegeltija odgovarajući na pitanje izaslanika Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Denisa Bećirovića. Tegeltija je rekao da je za uklanjanje objekta zadužena Vlada Republike Srpske.

“U siječnju sam rekao da je zbog Covida-19 teško naći izvođača radova i da će u proljeće taj posao biti izvršen. Održana su dva sastanka u vezi s uklanjanjem objekta, u cijeli proces uključena je i lokalna zajednica i oni su sada u fazi izbora izvođača za uklanjanje objekta”, pojasnio je Tegeltija.

Rekao je kako Europski sud prati provođenje presude, te da za neprovođenje postoje sankcije.

“Možda jesmo dva svijeta različita, ali nitko u Republici Srpskoj ne spori izvršenje presuda Europskog suda za ljudska prava, uključujući i Vladu Republike Srpske”, naglasio je Tegeltija.

Izvor: Bljesak.info

error: Content is protected !!