U nastavku akcije kodnog naziva „Kolibrić 21“, koja se više mjeseci provodi s ciljem suzbijanja zlouporaba opojnih droga, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH rasvijetlili su dva kaznena djela  Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz članka 239. Kaznenog zakona F BiH.

Naime, dana 26.05.2021. godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH su, temeljem Naredbe Općinskog suda u Širokom Brijegu, izvršili pretragu više vozila, kao i više objekata na više lokacija korisnika D. S.  (45) iz Gruda, kojom prilikom su, uz izdanu potvrdu, privremeno oduzeli određenu količinu tvari za koju postoje osnovi sumnje da se radi o opojnoj drogi „Speed”, kao i druge predmete koje se dovode u vezu s izvršenjem kaznenih djela.

D. S. (45) je lišen slobode i nad njim je izvršena kriminalistička obrada a privremeno oduzeti predmeti  će biti upućeni na vještačenje.

Nakon kompletiranja predmeta  Sektor kriminalističke policije podnijeti će Županijskom tužiteljstvu u Širokom Brijegu Izvješće o počinjenom kaznenom djelu  protiv D. S. (45), zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo  Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz članak 239. Kaznenog zakona F BiH.

Dana 27.05.2021. godine  policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH su, temeljem Naredbe Općinskog suda u Širokom Brijegu, izvršili pretragu obiteljske kuće u mjestu Osoje,  općina Posušje, koju koristi Z. T. (30)  s prebivalištem u Posušju. Prilikom pretrage policijski službenici su, iz izdanu potvrdu, privremeno oduzeli određenu količinu tvari za koju postoje osnovi sumnje da se radi o opojnoj drogi „Speed”, kao i druge predmete koje se dovode u vezu s izvršenjem kaznenih djela.
Z. T. (30) je lišena slobode i nad njom je izvršena kriminalistička obrada a privremeno oduzeti predmeti  će biti upućeni na vještačenje.

Nakon kompletiranja predmeta  Sektor kriminalističke policije podnijeti će Izvješće o počinjenom kaznenom djelu Županijskom tužiteljstvu u Širokom Brijegu protiv Z. T. (30), zbog osnova sumnje da je počinila kazneno djelo  Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz članak 239. Kaznenog zakona F BiH.

Izvor:pogled.ba