Dojmove s priprema hrvatske nogometne reprezentacije u Rovinju podijelio je vratar Lovre Kalinić.

– Doći u reprezentaciju je čast i zadovoljstvo, a zatim i sreća što si tu sa svojim kolegama. Krenuli smo u dobrom ritmu i nadam se da ćemo tako i nastaviti, rekao je Kalinić.

– Mislim da je naše zajedništvo uvijek bilo to koje nas je krasilo, a o pojedinačnoj kvaliteti ne treba puno ni pričati. To su igrači koji igraju u top klubovima, imaju top karijere iza sebe. Ako se svi stavimo u službu ekipe, sigurno možemo napraviti veliki rezultat.

Izbornik Zlatko Dalić može biti zadovoljan formom vratara.

– Hrvatska nikad nije imala problem po tom pitanju, uvijek je imala kvalitetne vratare, kaže Lovre Kalinić.

Vatreni će Euro otvoriti 13. lipnja na Wembleyju protiv Engleske. Na europsku smotru stižu kao aktualni svjetski doprvaci.

– Naravno da protiv nas svi idu motivirani, što se kaže 120 posto. Prihvatili smo tu ulogu favorita, ne bježimo od toga. Ali opet s druge strane, u Rusiji je bila jedna ekipa, sada je ovdje praktički dosta novih igrača, stvara se neka nova slika, nova krv. Nadam se da će svi koji su dobili poziv opravdati to, rekao je Kalinić koji je kao član Aston Ville prošle godine otišao na posudbu prvo u Toulouse, a potom u Hajduk.

– U 11. mjesecu prošle godine predsjednik Hajduka Jakobušić me pitao jesam li spreman doći u klub. Bila je teška situacija kad sam dolazio, bio sam svjestan svega. Drago mi je što sam došao, što sam se vratio u svoj klub. To je moj dom, uspjeli smo u našem cilju, a to je Europa, izjavio je Kalinić.

Splitski klub jučer je sporazumno raskinuo ugovor s talijanskim stručnjakom Paolom Tramezzanijem.

– Tramezzani je jako dobar i ugodan čovjek i stručnja, što je pokazao u ovih šest mjeseci i želim mu svu sreću, dodao je Kalinić.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!