Kadeti Hajduka osvajači su Hrvatskog nogometnog kupa, a razloga za slavlje ima i Ljubuški, točnije obitelj Tome i Olivere Petrović iz Veljka, čiji je sin Mislav postigao dva zgoditka u dresu Hajduka.

U finalu je momčad trenera Mislava Karoglana pobijedila Lokomotivu s uvjerljivih 4:0.

Lokomotiva je prva zaprijetila u trećoj minuti. Izveli su brzi prekid i lopta je upućena usamljenom Lovri Staniću, ali je Luigi Mišević istrčao izvan šesnaesterca i otklonio opasnost. U devetoj minuti velika prilika za Hajduk. Korner s lijeve strane izveo je Niko Đolonga, a udarac glavom Rokasa Pukstasa sa šest metara nogom je odbio vratar Lokomotive.

Četiri minute kasnije Hajduk ipak dolazi do vodstva. S lijeve strane ubacio je Jere Vrcić, a Mislav Petrović glavom pogodio donji lijevi kut. Potom su Bijeli zagospodarili terenom i stvorili nekoliko poluprilika, a pokušaje Lokomotive obrana Hajduka na čelu s neprelaznim Mateom Jurić-Petrašilom s lakoćom je rješavala.

Nakon ubačaja Šimuna Hrgovića u 41. minuti Petrović nije uspio ozbiljnije zaprijetiti, ali je dvije minute kasnije sjajnom minijaturom postigao svoj drugi pogodak. Jurić-Petrašilo uputio je okomitu loptu, Petrović je prihvatio, driblingom se oslobodio svog čuvara i preciznim udarcem zatresao mrežu. 

Nakon samo pet minuta igre u drugom dijelu, Bijeli dolaze do nedostižnih 3:0. Opet je korner s lijeve strane izveo Đolonga, a na desetak metara od gola je Jere Vrcić primio loptu i plasirao je u gol. Treći gol u potpunosti je prelomio utakmicu, Lokomotiva više nije imala snage za preokret, a Bijeli su bez problema kontrolirali utakmicu.

Bilo je i prilika, Mate Antunović šutirao je glavom u 58. minuti ali je Marin Todorović bio na mjestu. Andrija Kupsjak pokušao je u 60. minuti udarcem s 14 metara, ali i ovog puta obrana Hajduka bila je pravovremena i uspjela to blokirati. Najljepši trenutak utakmice vidjeli smo u 67. minuti. Mate Antunović je ukrao loptu i oboren je na 17 metara od gola. Đolonga je uzeo kratak zalet i odličnim udarcem pogodio lijeve rašlje. 

Posljednji zvižduk suca Antonija Škobića donio je veliko bijelo klupko radosti, a novi trofej je na karlovačkom stadionu proslavila i grupa navijača.

Kadeti: Lokomotiva – Hajduk  0:4  (0:2)

Finale Hrvatskog nogometnog kupa
Igralište: Branko Čavlović-Čavlek
Sudac: Antonio Škobić (Osijek)
Strijelci: 0:1 Petrović (13), 0:2 Petrović (43), 0:3 Vrcić (50), 0:4 Đolonga (67)

Hajduk: Mišević, Đolonga (od 75. Škorlić), Hrgović, Jurić-Petrašilo, Prpić (od 72. Zubanović), Pukstas (od 75. Klarić-Kukuz), Petrović (od 62. Obadić), Capan (od 72. Kapulica), Antunović, Brkljača, Vrcić (od 72. Baturina).

Izvor: Iks-portal.info

error: Content is protected !!