Znanstveno – stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem “Znanost, znanstvena komunikacija i časopisi” održat će se u petak, 28. svibnja 2021., s početkom u 9.30 sati u amfiteatru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Organizatori su Sveučilište u Mostaru i nakladnička kuća PRESSUM.

Ovogodišnjim skupom će se istaknuti važnost otvorene znanosti i otvorene znanstvene komunikacije, te zašto je važna za znanstvenu zajednicu i kako je implementirati. Također će se na skupu, prema riječima predsjednika Organizacijskog odbora doc. dr. sc. Josipa Šimića, baviti i temama uređivanja časopisa u otvorenom pristupu, trendova razvoja recenzijskog postupka, te prezentacijom organizacije pojedinih časopisa na Sveučilištu u Mostaru.

Na skupu će se prezentirati i najnovije aktivnosti koje Sveučilište u Mostaru provodi u cilju  povećanja vidljivosti, pristupa i upotrebe rezultata znanstveno-istraživačkoga rada objavljenih u časopisima i zbornicima na Sveučilištu u Mostaru/u Bosni i Hercegovini.

pored pozvanih predavača iz inozemstva, na skupu će biti predstavljeni i radovi studenata Studija informacijskih znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.  Njihovi radovi su posvećeni podršci otvorenoj znanosti, otvorenom pristupu znanstvenim podacima i ulozi koju Sveučilište i informacijski stručnjaci imaju u tom procesu.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!