Tri pjesme poznatog kantautora Đorđa Balaševića će ući u srbijanske udžbenike glazbene kulture izdavačke kuće “Klet”.

U udžbeniku za osmi razred našla se “Drvena pjesma”, dok će učenici nižih razreda osnovne škole učiti “D-mol” i “Djevojku sa čardaš nogama”.


Jedna od autorica ovih udžbenika glazbene kulture Maja Sokolović Ignjačević je za Euronews.rs rekla da su pjesme jednog od najvećih kantautora na ovim prostorima sigurno zaslužile da se nađu u osnovnim školama, odnosno da bi mlađe generacije trebalo da se upoznaju o radu ovog pop glazbenika.

“Nama je bio cilj da približimo Balaševića, ali i druge autore koji su zadužili naše društvo mladima. U našim udžbenicma se pojavljuju Šaban Bajramović, Đorđe Balašević i Zdravko Čolić, ali i brojni strani popularni bendovi i autori. U udžbeniku za osmi razred, koji je odobren i treba biti objavljen, ima čitavo jedno poglavlje o popularnoj glazbi, gdje smo uvrstili sve žanrove od jazza, bluza, popa, rocka, hip-hopa”, rekla je ona, a u udžbenicima se našao i legendarni Bajaga.

Đorđe Balašević je preminuo 19. veljače , a fanovi su se u mnogim gradovima bivše Jugoslavije masovno okupljali kako bi zapalili svijeću i ispratili ga na vječni počinak.

Izvor:pogled.ba