U blizini rezervata Veliki Pažut na podravskom području ovih je dana uočena i snimljena nepoznata divlja životinja. Pretpostavlja se da je riječ o opasnom grabežljivcu – pumi, koja je pobjegla nekomu tko ju je držao kao kućnog ljubimca. 

Neobičan slučaj na relaciji Međimurje-Podravina. Divlja životinja visoka 80 centimetara, dugačka metar i pol te izrazito dugog repa snimljena je kako luta kroz šikare i polja između Donje Dubrave i Kotoribe.

– Negdje na ovom području, u blizini Velikog Pažuta ovih je dana uočena nepoznata divlja zvijer. Stručnjaci za divlje životinje tvrde da se radi o pumi, kazala je HRT-ova novinarka Ana Papec.

– Svi koji su je vidjeli, vidjeli su je samo u sumrak ili u šumi u nekakvoj sjeni, pa ne možemo točno reći o kojoj divljoj mački se radi i o kakvoj boji se radi. Svi pretpostavljaju da je ona tamnije boje. Tako da je pretpostavka da bi mogla biti nekakva puma, naglasio je Branimir Reindl.

Dosad nije prijavljen nestanak životinje iz zoološkog vrta, pa se smatra da je zalutala divlja mačka nekome pobjegla. Životinja je to koju nitko ne bi očekivao na tom području. Mještani obližnjeg sela iznenađeni su ovom viješću.

– Mi to nismo čuli i nismo ni vidjeli. Navečer ne idemo van iz kuće, tako da ništa ne znamo, rekla je mještanka.

– Mislim da nema nekakvih sad problema da bi se ona šetala okolo i da bi napadala ljude. Vjerojatno po noći dok izlazi i hoda okolo, tako da se ne trebamo bojati, dodala je druga.

– Što biste vi učinili da se sretnete s njom, kako biste postupili?, upitala je novinarka HRT-a.

– Put pod noge i čim dalje od nje, poručio je mještanin.

O događaju su obaviještene i institucije. Stanovnici su upozoreni da budu pažljivi te da se ni u kojem slučaju ne približavaju toj divljoj životinji.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!