Izbornik muške košarkaške reprezentacije Veljko Mršić objavio je širi popis igrača koji konkuriraju za momčad koja će od 29. lipnja do 4. srpnja u splitskoj Spaladium Areni pokušati izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Na popisu od 23 imena nalaze se svi hrvatski košarkaši iz NBA klubova, osim Luke Šamanića iz San Antonio Spursa, koji je otpao zbog ozljede ruke. Na popisu se prvi put nakon olimpijskog turnira u Rio de Janeiru 2016. našlo i ime Marija Hezonje.

U odnosu na posljednje reprezentativne akcije u kvalifikacijama za Eurobasket zvučno ime koje nedostaje na popisu je ono mladog Ciboninog kapetana Roka Prkačina, koji je odlučio sudjelovati na ovogodišnjem NBA draftu i odlazi put SAD-a pokazati svoje umijeće potencijalnim novim poslodavcima.

S popisa kandidata ispali su i razigravač Zadra Dominik Mavra te centri Splita Marin Marić i Antonio Vranković, dok su se na njemu našli mladići poput Lovre Gnjidića, Ivana Perasovića i Borisa Tišme.

Među povratnicima su iskusni centar Darko Planinić i razigravač Toni Katić.

Još je 31 dan ostao do početka kvalifikacijskog turnira na kojem će se Hrvatska boriti za jedno mjesto u konkurenciji Brazila, Tunisa, Njemačke, Rusije i Meksika, a popis na kojem su sada 23 kandidata Mršić bi trebao skratiti na 16 imena po završetku finala doigravanja za prvaka Hrvatske i prvog kruga NBA doigravanja, kad će biti jasnije koji će mu igrači doista biti na raspolaganju.

Predviđeno je da tih 16 igrača započnu s pripremama 8. lipnja, a do početka splitskog turnira momčad će imati četiri pripremne utakmice. Protiv Slovenije će igrati 16. lipnja u Rijeci i 18. lipnja u Ljubljani. Nakon toga će se reprezentacija preseliti u Split, gdje će prije ulaska u “epidemiološki balon” 25. lipnja odigrati još dvije utakmice protiv Portorika.

Širi popis muške košarkaške reprezentacije za olimpijske kvalifikacije:

Roko Leni Ukić (Split)
Roko Rogić (Mitteldeutscher)
Toni Katić (Dinamo Sassari)
Lovro Gnjidić (Cibona)
Filip Krušlin (Dinamo Sassari)
Krunoslav Simon (Anadolu Efes)
Mateo Drežnjak (Cibona)
Antonio Jordano (Zadar)
Toni Perković (Split)
Boris Tišma (Real Betis, Real Madrid)
Bojan Bogdanović (Utah Jazz)
Mario Hezonja (Panathinaikos)
Pavle Marčinković (Split)
Ivan Ramljak (Slask Wroclaw)
Tomislav Gabrić (Baskets Oldenburg)
Ivan Perasović (Split)
Željko Šakić (Estudiantes)
Dragan Bender (Maccabi Tel Aviv)
Miro Bilan (Dinamo Sassari)
Darko Planinić (Cibona)
Dario Šarić (Phoenix Suns)
Ivica Zubac (LA Clippers)
Ante Toni Žižić (Maccabi Tel Aviv)

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!