UEFA Europa liga objavila je na službenoj web stranici listu najboljih strijelaca u sezoni 2020/21., a pri vrhu se nalazi i Dinamov prvotimac Mislav Oršić.

Igrači su poredani po broju postignutih golova, a u slučaju istog broja prednost imaju prvo po broju asistencija, a zatim po najmanjem broju odigranih minuta.

Prvo mjesto na listi dijele četvorica igrača koji su postigli svaki po sedam pogodaka za vrijeme trajanja natjecanja, a to su: Gerard Moreno (Villarreal), Pizzi (Benfica), Borja Mayoral (Roma) i Yusuf Yazıcı (LOSC Lille).

Na drugo mjesto ljestvice s postignutih šest pogodaka smjestili su se Nicolas Pépé (Arsenal), Carlos Vinícius (Tottenham), Edinson Cavani (Manchester United), Mislav Oršić (Dinamo Zagreb), Munas Dabbur (Hoffenheim), Paco Alcácer (Villarreal), Edin Džeko (Roma).

Na ukupnoj je listi strijelaca mjesto s četiri postignuta pogotka dobio Bruno Petković, po dva gola postigli su Iyayi Atiemwen i Lovro Majer te po jedan Joško Gvardiol, Lirim Kastrati i Luka Ivanušec.

Dinamo je od početka grupne faze do četvrtfinala natjecanja postigao ukupno 17 pogodaka.

MAJSTORI HAT-TRICKA

UEFA je istom prigodom objavila i listu igrača koji su se od grupne faze do završetka natjecanja okrunili hat-trickom, a u društvu sedam veličanstvenih svoje je mjesto dobio fantastični Mislav Oršić koji je, prisjetimo se, uz nezaboravni hat-trick protiv Tottenhama za 3:0 pobjedu Dinamu donio prolaz u četvrtfinale Europa lige.

Mislav Oršić (Dinamo Zagreb 3-0 Tottenham, 18/03/2021)

Darwin Nuñez (Lech Poznań 2-4 Benfica, 22/10/2020)

Yusuf Yazıcı (Sparta Praha 1-4 LOSC Lille, 22/10/2020)

Michael Liendl (Feyenoord 1-4 Wolfsberg, 29/10/2020)

Elvis Manu (LASK 4-3 Ludogorets, 29/10/2020)

Yusuf Yazıcı (AC Milan 0-3 LOSC Lille, 05/11/2020)

Lukáš Juliš (Celtic 1-4 Sparta Praha, 05/11/2020)

NAJVIŠE OBRANA U SEZONI

Na UEFA-inoj listi golmana s najviše obrana u Europa ligi ove sezone na drugom je mjestu Dominik Livaković s 42 obrane, dok vodeći golman u sezoni Andreas Linde (Molde) ima tek jednu obranu više od Dinamova vratara.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!